lider nsd
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ A PLUS TV MONTENEGRO

On je istakao da bi Vladu trebalo formirati od onih koji su pobedili 30. avgusta 2020. godine i dodao da su spremni da uđu u nju. Mandić smatra da je potrebno volju građana pretočiti u novu vladu.

- U četvrtak imamo konstitutivnu sednicu Skupštine i u roku od mesec dana predsednik Crne Gore treba da da mandat nekom od ljudi koji će da sastavi vladu. Mandatar će imati rok od tri meseca da sastavi vladu, to su vremenska ograničenja koja nas čekaju. Što se tiče pregovora, mi smo ih otpočeli. Mi smo određene principe koji su predloženi prihvatili, oni vode razgovore i sa drugim stranama, sa manjinama. Nije na odmet podsetiti da su predstavnici manjinskih partija ranije bili deo koalicije sa DPS-om – rekao je on za TV Pink, i dodao da mnogima smeta to što smo mi autentični predstavnici srpskog naroda.

- Na parlamentarnim izborima više od 50 odsto srpskog naroda glasalo je za našu koaliciju, mi najbolje možemo da tumačimo iskaz, namere i želju za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima. Neko sa strane ko upravlja procesima je, kako vidimo, više zainteresovan za drugu grupu koja je manje brojna od srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori. Možda je došao trenutak da mi možemo punopravno da se uključimo i povedemo Crnu Goru napred - istakao je Mandić.

On je naveo i da je predsednik Crne Gore dao dobru ideju da je dobro okupiti veći broj stranaka i dobiti vladu koja ima široku podršku.

- Moramo da imamo vladu koja neće biti nestabilna kao Krivokapićeva i Abazovićeva vlada. Mi bismo želeli da vlada ima najširu podršku, što znači da uključi sve. Mi smo nosili borbu protiv Mila Đukanovića, a imali smo više ponuda da uđemo u njegovu vladu, ali smo to odbijali jer smo znali da je režim kriminalizovan i treba da ode. Posle lutanja, sada je potrebno ispraviti nepravilnosti, ima dovoljno osnova da pronađemo zajednički jezik i imamo vladu sa kojom su svi zadovoljni - zaključio je Mandić.

U novom sazivu 81 poslanik
sa devet izbornih lista

Konstitutivna sednica 28. saziva Skupštine Crne Gore održaće se u četvrtak, 27. jula, u podne. U novom sazivu crnogorskog parlamenta učestvovaće 81 poslanik sa devet izbornih lista, pri čemu će najviše mandata imati „Evropa sad“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading