milo đukanović
Foto: Printscreen/Youtube/ FTV

Kao mladi političar, Đukanović je 1989. godine na jednoj tribini javno saopštio stav, koji je pogazio godinama kasnije.

“Bestidno je, a na sreću se pokazalo i besplodnobilo dugogodišnje plašenje crnogorskog naroda potencijalnim velikosrpskim hegemonizmom kao negatorom crnogorske nacije i države. Na takvim bolesnim halucinacijama u dobroj se mjeri tražio, a sve do skroro i nalazio način za održavanje na vlasti i skretanje narodne i političke pažnje sa sebe. Komadantima te borbe protiv zamišljenog neprijatelja uredno je stizala i bezrezervna podrška pojedinih republičkih, pa i jugoslovenskih rukovodstava”, saopštio je tada Đukanović, a sve je dokumentovano kamerom.

Samo nekoliko meseci kasnije Đukanović je za TV Politika izjavio da su Crnogorci ponosni na svoje srpsko poreklo.

“Crnogorci su ponosni na srpsko poreklo i crnogorsku državnost, na slavnu istoriju srpskog naroda. Zato i verujemo u zajedničku budućnost i prosperitet”, rekao je Đukanović.

Kasnije, gledamo totalno drugu sliku Đukanovića koji optužuje Srbiju za, navodno, stvaranje „srpskog sveta“ i mešanje u unutrašnja pitanja Crne Gore. 

Takođe, Srpsku pravoslavnu crkvu Đukanović je nazivao remetilačkim faktorom, iako je u prošlosti blisko sarađivao i sa ovom vjerskom organizacijom, piše "Adria".

Šta je nateralo Đukanovića da promeni mišljenje ostaljamo vama da procenite…

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading