Krkobabić povodom dana penzionera
Foto: Alo/Foto: Miloš Miškov

Povodom Međunarodnog dana starih, koji se širom sveta obeležava na današnji dan - 1. oktobra, Milan Krkobabić, lider PUPS – Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije poručio je: „Muškarci stariji od 65 i žene koje su navršile 63,5 godina, a nemaju penziju niti bilo koje druge prihode, s razlogom očekuju uvođenje socijalne - garantovane penzije ne manje od 100 evra, poput zemalja u okruženju. To je prvi korak u borbi protiv siromaštva i nastojanju da se vrati poljuljano dostojanstvo, pogotovo ženama sa sela, kojih je najviše među njima. Ovakav vid davanja bila bi potvrda da društvo vrednuje njihov rad i da im se odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale gajeći i vaspitavajući decu, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi i brinući o svojim porodicama“, rekao je Krkokobabić i dodao:

„Život ljudi u poznijem dobu može da bude lakši i pristojniji ako smo kao društvo spremni da bolje razumemo njihov položaj i nesebično im pomognemo. Iskrena i konkretna solidarnost na delu sa starijima je mera našeg civilizacijskog uzleta“.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Srbin

01.10.2023 21:58

Koga bre ti Kr KO obabicu predstavljas samo svoju porodicu koja se uglavila u fotelje.Dosta vise