pups
Foto: Alo/Saša Đorđević

U skladu s tim, potpredsednik PUPS-a prof. dr Vladimir Goati ukazao je na neophodnost nove socijalne politike na kojoj, kako je naglasio „mora da počiva istinska borba protiv siromaštva“.

pups

Saša Đorđević

 

 

Goati je prezentovao ključne institute te nove socijalne politike, a to su socijalna – garantovana penzija i 13. penzija: „Socijalna – garantovana penzija je poseban vid socijalnog davanja namenjen svima koji su stariji od 65 godina – 63,5 za žene, nemaju penziju, niti imaju uslove da je dobiju, nemaju svoju imovinu niti bilo koja druga primanja. Dok je 13. penzija kao institut socijalne politike u praksi najdelotvornije „rešenje“ u smislu materijalnog poboljšanja položaja penzionera sa najnižim primanjima“, rekao je Goati.

pups

Saša Đorđević

 

 

Na skupu je istaknuto da je 130 opštinskih i gradskih odbora PUPS-a širom Srbije, akciono osposobljeno i da spremno ulaze u završnu fazu predstojećih izbora na svim nivoima.

pups

Saša Đorđević

 

 

Sastanku su prisustvovali članovi najvišeg rukovodstva PUPS-a – zamenik predsednika PUPS-a Hadži Milorad Stošić, potpredsednici PUPS-a Slobodan Veličković, Vladan Đukić i Risto Kostov, predsednik Pokrajinskog odbora PUPS-a Miroslav Španović i predsednik Izvršnog odbora Ilo Mihajlovski.

pups

Risto Kostov

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading