STEFAN JE SA BRATOM MILOŠEM SEKAO BADNJAK KAD JE NA NJIH PUCAO ALBANSKI TERORISTA Ovaj Kurtijev teror desio se pre tačno godinu dana, zločinac je na slobodi
Foto: Printscreen/Stefan Stojanović

Stefan i Miloš Stojanović su ranjeni kada su se na Badnji dan iz seče badnjaka vraćali kućama. Jedan je ranjen u šaku dok je drugi zadobio prostrelnu ranu ramena.

Zvonko Stojanović, otac ranjenog Miloša, izjavio je za Kosovo onlajn da su i godinu kasnije sećanja na taj dan pomešana, ističući da je najvažnije da su deca dobro.

Za Slavicu Milenković, baku dvanaestogodišnjeg Stefana to je bio krvavi Božić. Kaže da je zahvalna Bogu što joj je unuk ostao živ.

„Božić je za mene prošle godine bio krvavi Božić, nismo ni običaj učinili kako valja, a nadam se da ćemo ove godine proslaviti kao svi normalni ljudi, da toga ne bude više. To je bio užasan dan i dan danas se tako sećam, to je za mene kao baku bio udarac. Unuk je dobro, ima ožiljak, to je na ramenu, blizu srca“, rekla je Slavica.

Napadač se brani sa slobode

Pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj koji je iz pištolja ranio Stefana i Miloša odlukom Suda u Uroševcu pušten je da se brani sa slobode. Milošev zastupnik Veljko. D. Radić naveo je da je poslednje ročište održano još 16. marta i da se predmet sada nalazi pred Apelacionim sudom.

„Moje očekivanje je bilo da će ova krivična stvar da ide dosta ubrzano. Međutim, poslednje ročište koje je pred Osnovnim sudom u Uroševcu održano bilo je ročište za prvo saslušanje i to 16. marta 2023. godine. Od toga dana niti ja koji zastupam Miloša Stojanovića ni moj kolega koji zastupa maloletnog Stefana Stojanovića nismo dobili nikakav poziv niti pisanu informaciju o toku i statusu krivičnog postupka protiv optuženog Azema Kurtaja“, rekao je Radić.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading