"NIJE RANIJE BIO OVAKAV" Stefanova majka otkrila u kakvom je stanju mališan na koga je pucao albanski terorista
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ovako za RT Balkan, jutros iz Kliničko-bolničkog cenetra u Gračanici, kaže Zorica Stojanović, majka malog Stefana (12) koji je na Badnje jutro ranjen na putu blizu Gotovuše kod Štrpca, kada je na dvojicu Stojanovića, Stefana  i Miloša bez ikakvog povoda pucao Albanac Azem Kurtaj, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga.

Zorica kaže da Stefan vreme u bolnici provodi odmarajući se, spava, ali je u detetu od dana ranjavanja ostalo mnogo, mnogo strahova.

"Trajaće oporavak, tako kažu lekari. Ne može još ruku da pomera u punom opsegu, ali, oporavak ide, najadamo se da će to sve biti dobro. Sam događaj Stefan pominje jedino, kada ga pitamo. Zatvoren je dosta. Nije ranije bio ovakav, od kad se ovo dogodilo, on je drugo dete, zatvoren u sebe", kaže Zorica.

Podsećamo. Stefan je u petak ujutru, na Badnje jutro, u trenutku kada su on i Miloš, noseći badnjake, zastali da se fotografišu za uspomenu, pogođen hicem iz pištolja u rame, dok je njegovog rođaka Miloša zrno, koje je ispalio Kurtaj, pogodilo u predelu šake. 

Nekoliko dana po ranjavanju mali Stefan iz bolničkog kreveta poručio je da će iduće godine ponovo ići u badnjake. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading