Deka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Frederik Vord stariji (91) iz Velike Britanije izazvao je porodičnu svađu nakon smrti 2020. godine, kada je ostavio skoro celo svoje bogatstvo od 580.000 evra, uključujući i stan vredan 525.000 evra, samo ćerki i sinu.

U testamentu je odbacio pet ćerki svog preminulog sina Freda juniora i rekao je svojim advokatima da je uznemiren što ga nisu posetili nakon što je tri puta bio hospitalizovan zbog problema sa plućima.

Nakon što su saznale da su skoro razbaštinjene, Fredovih pet unuka - Kerol Goving, Anđela Sent Marsej, Amanda Higinbotam, Kristin Vord i Dženet Pet - tužile su ga i tvrdile da imaju pravo na trećinu novca svog pokojnog dede.

Sudija Višeg suda Džejms Brajtvel sada je presudio da je testament iz 2018. "potpuno racionalan", dodajući da su unuke imale "veoma ograničen kontakt" sa svojim "razočaranim dedom".

Sestre su tvrdile da je testament iz 2018. "nevažeći" i da su njihov stric Teri Vord i tetka Suzan Viltšir "neopravdano uticali" na njihovog dedu da promeni svoj testament. Međutim, sudija je rekao da ga dokazi nisu ubedili da je Teri "prisilio" svog oca ili da ga je Suzan "kontrolisala" tako da dovodi u sumnju njegovu volju.

Frederik je prethodno napravio testament u kojem je svoje bogatstvo podelio na troje svoje dece. Međutim, Fred junior je umro pre svog oca 2015. godine, nakon čega se porodica posvađala i deda nije puno viđao njegovu decu.

Bio blizak samo sa jednim delom porodice

Kada je Teri pročitao testament svog oca nakon njegove smrti, došlo je do velike svađe - koja je snimljena i puštena na sudu - kada se otkrilo da je pet sestara gotovo isključeno.

Stric Teri je svakoj uručio kovertu u kojoj je bilo 60 evra u kešu, prenosi Daily mail. Sudija Brajtvel je rekao da sestre nisu posetile svog dedu u bolnici jer nisu bile obaveštene da je tamo, ali to je bilo zbog toga koliko je često bio u bolnici i "zato što je kontakt između strana u svakom slučaju prestao".

Sestre su išle samo u "vrlo povremene kratke posete" da vide svog dedu, dok je on bio u bliskim odnosima sa svojim sinom Terijem i ćerkom Suzan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading