MINISTARSTVO PROSVETE SAOPŠTILO Od ponedeljka neposredna nastava u svim školama u Srbiji
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 6. decembra, učenici će nastavu pohađati neposredno,  saopštilo je Ministarstvo prosvete.

To je treća nedelja od početka školske godine u kojoj će se nastava u svim osnovnim i srednjim školama odvijati uživo.

Kako se navodi, prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je resornom ministarstvu dostavio Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" u periodu od 24. novembra do 1. decembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 1.601.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 15 odeljenja, sa najviše 16 učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana.

Takođe, dodaju, 145 odeljenja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 dana.

U istom periodu 16 grupa je sa kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn.

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz ,,Servisa za javno zdravlje", utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading