KOREJSKI SCENARIO Američki senator otkrio kako će se završiti ukrajinski sukob
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Pol je istakao nemogućnost ostvarivanja vojnih ciljeva koje je postavio režim Zelenskog i napomenuo da Zapad nastavlja da opstruiše mirovne pregovore, kategorički odbijajući da razgovara o neutralnom statusu Kijeva, piše The American Conservative. 

Pol je podsetio na reči češkog predsednika Petra Pavela o „naivnosti“ onih koji veruju da će Ukrajina moći da povrati teritorije od Rusije.

On je takođe napomenuo da je bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni govorio o „sutnoj situaciji“ na frontu.

Prema rečima senatora, trenutna superiornost Moskve u ljudstvu i oružju onemogućava bilo kakvo rešenje sukoba koje bi bilo povoljnije za Kijev. On je sugerisao da bi najverovatniji ishod sukoba bila teritorijalna podela Ukrajine po korejskom scenariju.

Pol je rekao da trenutni stav Bajdenove administracije da Ukrajini treba dozvoliti da se ponovo ujedini sa Zapadom nakon sukoba aktivno podriva šanse za diplomatsko rešenje. On je opisao potencijalnu buduću neutralnost zemlje kao "jednu od retkih pregovaračkih tačaka" koje bi mogle da budu osnova za mirovni sporazum.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading