Mlada i mladoženja
Foto: Shutterstock/Foto: shutterstock.com

Jedna Srpkinja je postavila ovo pitanje na društvenoj mreži "X" i dobila je preko stotinu komentara. Pitala je da li može imati dve kume na venčanju.

"Jedno glupo pitanje, je li mogu ja da imam jednu kumu za opštinsko, a drugu za crkveno venčanje?", glasila je objava.

U današnje vreme sve je češće da mladenci umesto jednog kuma/kume biraju dvojicu ili dve. Mišljenja su podeljena, posebno jer mnogi smatraju da bi trebalo imati samo "jednu kumu". Evo šta su neke Srpkinje pisale:

"Može. Ja sam bila kuma pre dve godine na opštinskom venčanju - jer sam agnostikinja. A naša najbolja zajednička drugarica je bila kuma na crkvenom venčanju jer je krštena. Imali smo najbolji provod i najbolje kume",

,,Zašto ne bi mogla?"

"Sto ljudi, sto ćudi, sto običaja... To je tvoj dan... Meni je potpuno u redu što želiš da obe budu tvoji svedoci... I što želiš obe da ispoštuješ", pisale su žene.

Zatim je devojka koja stoji iza objave napisala da većina ljudi kaže da ne može, ali da ona ima dve najbolje drugarice i da bi volela da obe budu njene kume.

"Može sigurno. Jedna moja kuma je bila 'svedok', odnosno kuma pred matičarem, a naša drugarica je bila kuma u crkvi",

"Pravi kum je uvek s muške strane i uvek je samo jedan",

"Kuma u crkvi nema nikakvu funkciju, samo ide iza tebe. Obično je to ranije bio kum i stari svat. U crkvi, na papirima, samo postoji kum. Ja sam bila kuma svojoj drugarici i na crkvenom i na opštinskom venčanju, ali je moj potpis bio bitan samo u opštini", pisali su mnogi.

"Imala sam dve kume, ali danas s nijednom nisam u kontaktu. Mislim, s jednom samo privremeno, trenutno nije za ljude. A s drugom sam raskrstila. Simbolično, ona koja je bila kuma u crkvi",

"Ali zašto bi neko na svom venčanju brinuo o tome da neko drugi ne bude zapostavljen zato što nije kum? Po meni, to je tvoj dan i tvoji prijatelji tebe treba da ispoštuju. Ne moraš ni da imaš kumu, ako je prijatelj sretan zbog tebe, ne treba mu neka titula ili šta već", pisali su mnogi.

(mondo.rs)

BONUS VIDEO

@alo_portal Da li bračni parovi treba da dele svoje finansije, ili da ima svako svoje? #foryoupage #foryou #alo #alodnevnenovine #fy #fypシ #viral #funny #marriage #finance ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading