POGLEDAO JE KREVET U HOTELSKOJ SOBI I ODMAH IH TUŽIO: Vratili su mu 700 evra, evo i zašto!
Foto: Alo/Shutterstock

Nemac je rezervisao godišnji odmor za sebe, suprugu i još troje prijatelja. Dok su on i njegova supruga bili zadovoljni sobom, troje prijatelja se šokiralo kad su videli svoj smeštaj, piše Fenix magazin.

Umesto tri rezervisana kreveta, dobili su samo dva. Šokirali su se i veličinom kreveta koji je bio širok samo 1,40 m. Muškarac je pomislio kako je krevet premali za dvoje ljudi, a to je mislio i Okružni sud u Hanoveru.

Naime, sud je odlučio da putnici mogu očekivati krevet koji je širok ​​više od 70 centimetara po osobi. Presudom hotel čoveku iz Hama mora da vrati više od 700 evra.

„Ovde smo izričito govorili o posebno visokokvalitetnom hotelu s udobnim sadržajima. U luksuznom hotelu možete s pravom očekivati ​​nešto drugačije nego u hostelu za mlade“, rekla je advokat Nicole Mutschke.

Vrlo malo hotela daje tačne podatke o veličini kreveta. Očekivanja su naravno veća u luksuznom hotelu nego u smeštaju s jednom zvezdicom.

„Takođe se morate žaliti na licu mesta i tražiti obeštećenje. Tada su veće šanse za povrat novca“, rekla je odvjetnica.

Ne postoji zakonska minimalna veličina hotelskih kreveta. Kao što je često slučaj, možete li tužiti svoj hotel zbog neadekvatnog kreveta odlučuje se od slučaja do slučaja.

Presuda Okružnog suda u Hanoveru još nije pravosnažna i moguća je žalba, prenosi bizlife.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading