Seks, par, stras, ljubav, zavođenje
Shutterstock, ilustracija
Seks, par, stras, ljubav, zavođenje

Shutterstock, ilustracija

Seks, Foto: Shutterstock, ilustracija

"Oduvek sam se osećala usamljeno, a jedini lek za to bio je seks", počela je svoju priču Nigerijka.

PROČITAJTE JOŠ:

Za nju je seks bio središte života oko kojeg se sve vrtelo.

Sa 17 je postala zavisna o tome da uz sebe ima da ima muškarca s kojim može da spava. Sa 19 je već spavala sa 40 muškaraca, a njen opasan način života vodio ju je ravno u propast - bila je dva puta na abortusu, imala je nekoliko ozbiljnih infekcija i porodične probleme.

Zavisnost o seksu je kao i svaka druga i jednako ljude tera da postanu samoživi, destruktivni i depresivni.
Seji je izgubila nevinost kad je imala samo 13 godina i odmah je ostala trudna. Dete je rodila sa 14, što je ostavilo velike posledice na njoj. Briga o njoj i detetu na sebe je preuzela njena baka.

"Tad sam bila sam jako usamljena i želela sam pažnju. Polako sam postajala očajna", priseća se Sejl koja je sa 17 godina upoznala Paula, dečka sa kojim je počela redovno da spavaju, a koji je postao svojevrsna zamena za njenu usamljenost.

Ali to nije dugo trajalo, pa se sve češće upuštala u potragu za onim koji bi zadovoljio njenu glad.

"Kad nisam imala intimne odnose, osećala sam strašan pad raspoloženja. Bila bih depresivna i frustrirana".

Sa 17 je rodila drugo dete, sina Endrjua, a dečku je rekla da je dete njegovo, iako nije bila sigurna u to. Nakon rođenja drugog deteta, dala je sve od sebe da mu ostane verna, ali to je značilo da je želela da spava i po nekoliko puta dnevno sa Polom.

Ipak, sva njegova pažnja nije bila dovoljna, i uskoro ga je ponovo počela da ga varam i ostala je još jednom trudna. Ovog puta, odlučila je prekinuti trudnoću.

Do 22. rođendana, imala je hlamidiju dva puta. Uprkos bolestima i deci koja su je čekala kod kuće, ona se svake noći, bez izuzetka, upuštala u potragu za novim plenom.

"Ne sećam se najjasnije života između 25. i 30. godine. Moja zavisnost je uzela maha i sve se dešavalo u nekakvoj sumornoj izmaglici, koja kao da je gasila i to malo života u meni."

U 26. godini je ponovo ostala trudna i još jednom otišla na abortus, nakon kojeg se napila i završila u krevetu sa nepoznatim muškarcem.

Seks, strast, odnosi, veza, ljubav

Shutterstock

Seks, Foto: Shutterstock

"Ne znam na koji način sam uspevala da zadrži posao savetnice. Bilo mi je vrlo naporno zadržavati kontrolu u kancelariji, a jednom sam čak dozvolila svojim strastima da zavladaju i spavala s kolegom", ispričala je i priseća se jedne situacije kad je zaboravila da plati stanarinu, pa je morala decu poslati k rođacima.

U 30. je potražila profesionalnu pomoć i prihvatila celibat i tvrdi da je sada konačno povratila kontrolu nad svojim životom.

"Ponosna sam na sebe. Program koji sam vežbala me naučio da prepoznam znake i sprečim samu sebe da se ponovo nađem u paklu. Ne planiram da spavam ni sa kim, a ako slučajno sutra naiđem na nekoga ko će me ispunjavati i uz koga ću osetiti pravu ljubav, što da ne?! Sad sam se konačno oslobodila zavisnosti", rekla je.

I pored oporavka, svakog dana se budi sa osećajem krivice i gorkim ukusom kajanja zbog života kakvog je nekoć vodila.