"TREBALO JE VIŠE DA MU NAPLATIM!" Predložila je mužu da joj plaća 7.000 dinara dnevno da ne ide na posao i čuva decu! Godinu dana kasnije život je postao pakao!

Melisa Petro je književnica koja piše od kuće, supruga i majka, i živi u Njujorku. Nakon porođaja na njoj je bila teška odluka - da li će se vratiti punom radnom vremenu i unajmiti nekog da brine o bebi, ili će je ipak sama odgajati i smanjiti tempo rada.

Melisa Petro
Melisa Petro, Foto: Printscreen Instagram

Ova dama došla je na ideju da joj zapravo suprug bude poslodovac i daje novac njoj, umesto što će trošiti pare na dadilje. Izračunala je koliko sati nedeljno radi, pomnožila to sa satnicom, a potom je to podelila na pola i na taj način došla je do plate koju je muž dužan da joj uruči.

 

"Pre nego što sam postala majka, suprug i ja smo imali jednako partnerstvo. Oboje smo radili puno radno vreme, on je bio konsultant za digitalne medije, a ja sam bila freelance autor. Podjednako smo doprinosili kućnom budžetu, a na pola smo delili i kućne poslove", otpočela je svoju ispovest Melisa za "Bussiness Insider".

"MORAO SAM DA ZNAM DA LI ME JOŠ UVEK ŽELE!" Muškarci konačno priznali zašto varaju svoje partnerke! Razlozi će vas ostaviti bez teksta!

Melisa Petro
Foto: Printscreen Instagram

Ipak, ovakva postavka stvari pala je u vodu kada je zatrudnela, a potom i rodila.

"Mentalno i psihički sam bila iscrpljena, dojila sam stalno i bila preplavljena obvezama u našoj kući. Nisam imala volju koju sam imala pre. Činjenica je bila da uprkos tome što sam bila uspešna u svom poslu, nisam zarađivala dovoljno da bih mogla da plaćam da mi se neko brine o detetu tokom cele godine", objasnila je.

No, umesto da počne ponovo da radi punom parom, ova mama je rešila da suprugu ponudi jedan neuobičajen predlog. Naime, odlučila je da sve obaveze preuzme na sebe, te da ne plaćaju ni dadilju ni vrtić, ali je suprug bio dužan da joj plaća 15 dolara po satu.

"PONEKAD MISLIM DA ĆU OSTATI ZAUVEK USAMLJENA!" Deset godina izbegavala je seks zbog bola! Iskrena čitateljka ima važnu poruku za vas!

Nered, čišćenje, stan
Foto: Shutterstock, ilustracija

Ispostavilo se da ovo nije bila dobra odluka, iz nekoliko razloga - Melisa je shvatila da ima previše posla, ali je i naivno poverovala da se kompleksno pitanje jednakosti u odnosu neće promeniti.

Takođe, pitanje troškova je i dalje bilo upitno - njeni mesečni prihodi bili su čak 1200 dolara manji, nego što joj je bilo potrebno, i uvek joj je nedostajalo za troškove poput poklona za prijateljice, odlaske na kafu i u salon lepote.

"SVEKRVA JE PRISTALA DA NAM PLATI SVADBU, A ONDA JE DALA USLOV..." Ispovest mlade devojke koja je bila šokirana ponudom svoje svekrve od koje će vam biti zlo!

"U početku sam činjenicu da mi daje novac, videla kao plus, nisam morala da se odreknem karijere u potpunosti - mislila sam kako ću moći da pišem dok mi dete spava. Sada mislim da je trebalo da mu više naplatim", rekla je ona, pa pojasnila:

 

"Nikada ranije nisam bila majka i precenila sam to šta ću sve moći da stignem u jednom danu. Nakon što nahranim dete, promenim pelene, operem veš i skupim giračke, nisam imala vremena ni za tuširanje, a kamoli da nešto radim".

Stvari su se dodatno pogoršale kada je suprug prestao da joj pomaže oko sređivanja kuće. Posle godinu dana u ulozi domaćice Melisa je shvatila da više nema snage za to - radila je 24 sata dnevno i nikada nije imala vremena, a ni dovoljno novca za sebe.

MISLILA JE DA JE MUŽ VARA SA KOLEGINICOM, KAD ONO... Šokantna ispovest čitateljke: Kada sam otkrila pravu ISTINU o suprugu, doživela sam nervni slom!

Melisa Petro
Foto: Printscreen Instagram

Na koncu svega, ova dama došla je do zaključka da bi njeno zadovoljstvo nestalo da joj je muž davao više novca i da su jasnije odredili obaveze i odgovornosti.

"Posle godinu dana, došla sam do tačke ključanja. Znala sam da nešto mora da se promeni kada sam shvatila da ležim u kadi potpuno obučena, da sam izgubila telefon (opet), i da slučajno izbrisala ono na čemu sam radila celo popodne, pre nego što se moj sin probudio iz dremke", istakla je.

POSLE PRVOG, SLEDI I DRUGI I TREĆI Svaki ŠAMAR je nasilje! Evo zašto najčešće žene trpe nasilnike!

Čitava priča rasplela se tako što je suprug na kraju uvideo koliko je Melisa nesrećna, pa je počeo da daje više novca za zajedničke troškove, preuzeo je deo brige o detetu na sebe, a unajmili su i dadilju koja se brine o detetu tokom 3 sata na dan.

"Moja porodica je naučila vrednu lekciju: Voditi računa o detetu 12 i više sati na dan je težak posao, teži nego što moj suprug i ja ikada zamišljali. Rešili smo da to ostavimo profesionalcima. Oskar ove jeseni puni dve godine i uskoro će oni preuzeti celodnevnu brigu o njemu", zaključila je Melisa.

Ukoliko imate vašu životnu priču koju želite da podelite sa nama, pišite nam na adresu zivotneprice@alo.rs

Iskrena ispovest domaćice u pismu koje bi trebalo da pročita SVAKA ŽENA ukoliko želi srećnu porodicu!

AUTOR: Korisno/M.M. DATUM I VREME: 04.08.2019. 14:00 Vreme leti, vreme prolazi, šta nam ostaje... Foto: Shutterstock, ilustracija U nastavku možete pročitati pismo jedne domaćice koje je upućeno svim ženama, a koja želi svoje životno iskustvo da podeli sa vama. Prenosimo vam ga u celosti: "Moje dame, Zapamtite da naslaga prašine štiti drvo koje se nalazi ispod.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi