baka
shutterstock
baka

shutterstock

Foto: shutterstock

Traže mogućnosti… Jedna od opcija za staričino zbrinjavanje je hraniteljstvo, ali ukoliko se ne pronađu adekvatni uslovi, radiće se na tome da se Ljubica P. trajno zbrine u gerontološkom centru.

Nakon skoro mesec dana provedenih u bolnici, 87-godišnja baka Ljubica P. iz planinskog sela Prvonek, koju niko od šestoro njene dece ne želi da prihvati nakon bolničkog lečenja, našla je svoj privremeni dom.

Baka je u utorak prebačena u Prihvatilište Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju. U Prihvatilištu navode da je po dolasku bila prisebna i da je na pitanje kako je i da li je gladna odgovorila da je dobro, da je ručala, a zatim je zaspala.

Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, kaže da će baka u toj ustanovi imati sve potrebne uslove i negu do nekog trajnijeg rešenja i smeštaja u Domu za stare, o čemu će odlučiti Centar za socijalni rad.

– Baka je u saradnji sa Centrom za socijalni rad i voditeljem koji radi na njenom slučaju smeštena kod nas u Prihvatilište za odrasla i stara lica. Nije sama, pod nadzorom je u toploj sobi. Mi imamo lekara i medicinsku sestru. Njoj je trenutno najneophodnija zdravstvena nega, to je prvo, a sve ostalo što se tiče higijene, hrane i smeštaja ima ovde – kaže Tasićeva.

Na interno odeljenje Opšte bolnice u Vranju starica je primljena zbog problema s povišenim krvnim pritiskom. Kad je došlo vreme da izađe iz bolnice, niko od njene dece se nije pojavio i pored poziva koji su im upućeni. Ona je u teškom stanju, slepa i nepokretna...

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

sara

18.04.2021 14:25

Kakva bruka i sramota za njene sinove, gde će im duša otići!!.

Dubravka

18.04.2021 19:16

@sara - Sinovi imaju žene i moraju gledati tašte! Starci smetaju drugom bračnom drugu ili unucima. Troškove staračkog doma treba podeliti na njenu decu. Ima puno takvih slučajeva. Nažalost.

Kćerka

19.04.2021 10:14

Tako je i kod mene bilo,mama kad je obolila ni jedan sin je nije prihvatio iako imaju bolje uslove,već ja i moj suprug. Sinovi prihvatili piku zaboravili siku