Nenametljiva, a upečatljiva

Alo.rs/B. P. | Ženske priče 2021-02-16 16:44:04 2021-02-16 16:44:04

Bilo da je velika ili manja, meka ili od tvrđeg materijala, modernog ili starinskog dizajna, fotelja se više ne doživljava samo kao deo nameštaja na kojem sede uvaženi gosti kada dođu u posetu ili naše bake i deke dok čitaju novine.

shutterstock

Nenametljiva, a upečatljiva, fotelja je postala centar uređenog prostora, koji ne mora biti veći od par kvadratnih metara da bi formirao vizuelno naglašeni i izdvojeni deo vašeg doma.

Ćoškasto savršenstvo

Ako odaberete da je stavite u ugao sobe, to može biti pravi pogodak. Odaberite mekani tepih, a uz fotelju stavite i niži klub-stočić - dobićete savršeno udobno mesto za čitanje knjige uz topli čaj ili šoljicu kafe. Ukoliko taj ugao nema u blizini prozor, postarajte se da obezbedite i podnu lampu.

Dominacija iz centra

Da, koliko god vam čudno delovalo, fotelju možete postaviti i u centru dnevne sobe i koristite kao radni sto, odnosno stolicu. Duboko zavaljeni, s laptopom u krilu, zaista ćete se osećati kao za radnim stolom. Uz to, što veća fotelja, to veći izbor njene namene.

Može i u spavaću sobu

Neretko ljudi odluče da im fotelja krasi i spavaću sobu. Mnogi vole da pred spavanje, u bademantilu ili ogrnuti ćebetom, sede i uživaju, a često se desi i da na njoj završe odevne kombinacije koje sutradan treba da da budu obučene.

A što da ne i u kupatilu?

Jeste neobično, ali fotelja u kupatilu može da bude komad koji će da ubije monotniju tog prostora, a namene su joj beskrajne. Možete sedeti udobno zavaljeni dok mažete telo posle kupanja ili da pravite svom predškolcu društvo dok se uči da se kupa samostalno.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više