Amelija
Printscreen
Amelija

Printscreen

Foto: Printscreen

Ukoliko ste razmišljali o promeni frizure ovog leta, možda će vas inspirisati nova trendi frizura koja je popularna kod Francuskinja. U pitanju je francuski bob, koji je savršena ideja ako želite potpuno nov izgled i transformaciju.

Trenutno su dva najveća trenda što se tiče frizura duga i ravna kosa, kao i duža verzija "loba" koji dominira već nekoliko godina. Ipak, pojavila se i još jedna verzija kraće frizure i to kod Francuskinja, koje su osim po crvenom ružu i razbarušenim šiškama poznate i po svojoj verziji bob frizure.

Amelija

Printscreen

Foto: Printscreen

Francuski bob seže negde između brade i jagodica – radi se o kratkoj bob frizuri, poput one koju je nosila Ameli Pulen u romantičnoj komediji iz 2001. godine, piše "Gloria Glam". Ova frizura najčešće dolazi s šiškama koje se nameštaju na nemaran način – pa tako cela frizura ostavlja utisak kao da se niste trudili, a svejedno izgledate jako šok.

Još jedna prednost ove frizure je što je laka za održavanje – dovoljni će vam biti ulje za negu, a pena za oblikovanje ovakve kose. Pomoću četke ili pegle takođe pramenove možete da uvijete ka spolja ili ka unutra.

Francuski bob

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Igrajte se i sa aksesoarima za kosu: šešir, marama ili šnalice dodaće novu dimenziju vašem izgledu.

Francuskinje tvrde da su ih majke kada su bile male šišale upravo na ovu frizuru, otuda njeno poreklo. Zato se može reći da francuski bob ima prizvuk nostalgije i bezbrižnosti. Pa, ukoliko se odvažite na šišanje, ova frizura je savršeni letnji izbor.