DA LI STE ZNALI DA POSTOJI 5 VRSTA ORGAZAMA? Evo KAKO da doživite SVAKI do njih i prepustite se NEIZMERNOM ZADOVOLJSTVU!

O vaginalnom i klitorisnom orgazmu sigurno si već čula i sve znaš. Ali, znaš li da ima i još tri druga tipa?

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav
Foto: Shutterstock, ilustracija

Ruku na srce: koliko dobro si ti dobro upoznata sa ženskim orgazmom? Na primer, jesi li znala da postoji pet različitih načina da doživiš vrhunac? Otkrivamo koji su to…

 

1. Vaginalni orgazam - Tek svaka treća žena doživi za vreme seksa s partnerom vaginalni orgazam. I to iz dva razloga: jedan je da je vaginalni orgazam direktno povezan sa G-tačkom. Stimulaciju G-tačke moguće je izvesti jedino u nekim određenim seksualnim položajima posebno je intenzivna u misionarskom položaju kad povučemo kolena prema ramenima). Drugi razlog je činjenica da sve žene ne osećaju zadovoljstvo pri stimulaciji G-tačke, a neke čak smatraju direktan dodir neugodnim.

2. Klitorisni orgazam - Oko 70 posto svih žena dolazi do orgazma za vreme seksa kad im se stimulira klitoris. Na njemu je oko 8.000 živčanih završetaka pa je to mesto izuzetno osetljivo i lako za stimulaciju. Važno je dovoljno prirodnog ili dodatnog lubrikanta i strpljenje: potrebno je prosečno oko 16 minuta da žena doživi klitorisni orgazam. Lakše ga je postići od vaginalnog, ali je kraći i manje intenzivan.

3. Analni orgazam - Mnogim ženama je analni orgazam nepoznanica. Međutim, u anusu se nalaze brojni živci te to područje čine enormno osetljivim na dodir. Ako je netko otvoren za analne igrice, ima dobre šanse postići analni orgazam. Važno je potpuno se opustiti i koristiti puno lubrikanta. Sfinkter (mišić koji zatvara analni otvor) je jedan od najjačih mišića tela pa je stoga opuštanje osobito teško. Ali, polako i uz puno poverenja u partnera možeš iskusiti sasvim nove osećaje te na drugačiji način postići vrhunac.

Orgazam
Foto: shutterstock

4. Mentalni orgazam - Ženama je moguće doživeti orgazam bez telesne stimulacije. Snagom misli – uglavnom u snu – dolazi do iznenađujućeg seksualnog doživljaja. Ako želiš doživeti mentalni orgazam, treba intenzivno u mislima da proživljavaš svoje seksualne maštarije pa - u kombinaciji s disanjem – možeš doživeti sladostrašće.

5. Višestruki orgazam - Žene, za razliku od muškaraca, imaju jednu veliku prednost: ne treba im pauza odmah nakon orgazma kako bi doživele još jedan vrhunac. To nam omogućava višestruke orgazme, odnosno, više orgazama u kratkom periodu. Ženama je čak lakše doći do orgazma odmah potom što dožive jedan. Telo je tada preplavljeno hormonima sreće, a erogene zone su još dobro prokrvljene. Intimno područje je odmah nakon orgazma jako osetljivo, pa treba malo vremena i strpljenja da se polako pripremi za sledeći orgazam.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi