Čišćenje kuhinja
Shutterstock
higijena, čišćenje, spremnje kuće,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

1. Koristite mentol

Pauci mrze pepermint, pa je najjednostavniji način da ih zadržite podalje od svog doma da u vodu nakapate nekoliko kapi ulja peperminta i time poprskate ćoškove svog doma. Preparat možete napraviti sami ili kupiti gotovo sredstvo protiv paukova na bazi peperminta.

PROČITAJTE I:

 

2. Uklonite sve mreže

Možda zvuči jednostavno i očigledno, ali redovno uklanjanje paukovih mreža je najbolji način borbe protiv paukova. Redovno pregledajte sve skrivene kutke svoje kuće, uklonite mreže i tako sprečite njihovo razmnožavanje.

Kuća, čišćenje, higijena, dom,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

3. Rasporedite po kući narandže i limun

Mali osmonožni napasnici ne podnose miris citrusa, pa ih neće biti u vašoj okolini ako po kući držite limun, pomorandže, mandarine i slično.

PREPORUČUJEMO:

 

4. Operite prozore specijalnom mešavinom

Ako operete prozore mešavinom amonijaka i vode, sprečićete paukove da ulaze u kuću. Kad se prozori osuše, premažite ih novinskim papirom natopljenim kerozinom koji će brzo izvetriti, no ipak ostaviti repelent koji će odbiti paukove, muhe i komarce.

SVEĆA, TEGLA, ROMANTIKA

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

5. Koristite eukaliptus

Još jedan miris koji pauci jednostavno ne podnose je eukaliptus, pa stavite ovu biljku u kupatilo, ormar i na slična mesta na koja bi se paukovi mogli da se zavuku. Osim što ćete time odbiti paukove, stan će vam poprimiti prijatan miris.

Biljka, kineski dolar, listovi, saksija

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

6. Sveće s cimetom

Investiranje u sveće s cimetom odličan je način da sprečite paukove da se šire po kući. Naime, cimet je još jedan od mirisa koji pauci ne podnose.

Dragi roditelji, bez brige! Evo par saveta kako da pravilno i bezbedno okupate vaše novorođenče!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 24.09.2019. 08:20 Kupanje bebe budućim roditeljima čini se kao vrlo zahtevan zadatak, s mnogo pravila i redosleda koje moraju poštovati. Foto: Shutterstock Neki se boje da će povrediti novorođenče, pa ga zbog toga ne operu dobro, što može dovesti do raznih problema s kožom.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta