Uklonite strije sa tela u 4 jednostavna koraka! (RECEPT)

Kurir/T.P. | Ženske priče 2020-02-05 19:42:13 2020-02-05 19:42:13

Strije se pojavljuju na telu usled prekomernog rastezanja tkiva ispod kože pa koža puca

Shutterstock

Strije se pojavljuju na telu usled prekomernog rastezanja tkiva ispod kože pa koža puca

Eliminisanje strija je teško, ali nije nemoguće. Evo kako da se rešite strija u četiri jednostavna koraka:

Korak 1: Piling

Izmešajte so i cimet i sa ovom mešavinom uradite piling kože pogođene strijama. So poboljšava ćelijski metabolizam, a cimet uklanja mrtve ćelije kože, povećava nivo kolagena, što koži daje elastičnost.

Ako dva puta nedeljno napravite piling prahom napravljenim od ova dva sastojka, a nakon tuširanja kožu izmasirate maslinovim uljem, garantovano ćete poboljšati cirkulaciju i umanjiti starenje.

Korak 2: Čišćenje tela

Koren trave vetiver je odličan način da detaljno očistite telo spolja. Ova trava se blago natopi vodom, pa se koža masira kružnim pokretima. Vetiver je u stanju da "skine" tamne, staračke mrlje, ožiljke i strije sa kože.

Korak 3: Vlaženje kože

Čist gel aloe vere, izdvojen iz prirodne biljke, može učiniti čuda sa našom kožom. Vlaži grubu i kožu sklonu perutanju, a pomaže i u obnavljanju tkiva.

Korak 4: Ulje za masažu

Korišćenje masažnog ulja svake večeri je odlično za zdravlje. Osim što uklanja toksine iz kože, poboljšava i cirkulaciju krvi.

Koristite ricinusovo ulje koje je odlično za uklanjanje ožiljaka i strija. Kožu hrani vitaminima i mineralima, proteinima, masnim kiselinama i vitaminom E.

Najbolje je da pomešate: 75% ricinusovog ulja i 25% vitamina E pa sa tom mešavinom masirajte kožu na kojoj su se stvorile strije, ožiljci i fleke.

 

Expand player
Pogledajte više