SAVET KAKO DA NE BANKROTIRATE DO SLEDEĆE PLATE Srbi najčešće prave iste greške na odmorima, a samo je trebalo da urade jednu stvar!

Odmori i letnja sezona na kraju uvek nam dođu glave. Scenario je dobro poznat, ostalo je još mnogo dana do sledeće uplate na račun, a nedovoljno novca do datuma koji dozivamo. Ali, kao i svaka kriza mora da se prebordi.

Banka, kartice, žena, novac
Foto: Shutterstock

Istina da nas lepo vreme posle odmora u gradovima širom Srbije mami da izađemo napolje, ali znate kako kažu - ćim pređeš kućni prag neko ti otme novac iz džepa. Saveti za štednju do uplate su bolni, ali manje bolni nego prazan novčanik.

 

* Vreme odmora je prošlo, vreme realnosti za vaše finansijsko stanje dolazi.

* Mere štednje nisu uvek lake, ali su neophodne.

* Saveti kako da popravite vaš kućni budžet.

 

Ostanite mirni kod kuće

Pozovite prijatelje kod sebe. Potrošićete manje nego da vreme provedete u kafiću. Dok kriza ne prođe, posle ćete da se vratite standardnim navikama.

JEDITE OVO SVAKO JUTRO, REZULTATI ĆE VAS ODUŠEVITI Tri predloga kako da smršate uz doručak koji topi kilograme!

 

Kasica prasica

Uvek treba imati sa strane rezervni novac. Kasica prasica, tegla, knjiga, kutija - šta god. U toku godine treba sklanjati novac od sebe. Nebitno da li je 100 dinara ili više. A, onda kad dođe crni dan, imaćete da se izvučete. Tada je crvendać kao sedmica na Lotou.

DAMA LEDENOG POGLEDA Izborite se sa aknama uz bjuti savet Viktorije Bekam! Tajna je u nečemu što košta samo 400 dinara!

Novac, devojka, briga, sreća, žena
Foto: Shutterstock, ilustracija

Ispisivanje izdataka

Najčešća rečenica koju ljudi izgovaraju kad ostanu bez novca nekoliko dana pre plate je - Ja ne znam gde su te pare otišle. Na telefonu ili u rokovniku vodite evidenciju kad i koliko novca ste potrošili. Tako ćete najlakše ući u trag nepotrebnim izdacima ili lošim navikama, naročito ako ste nikotniski zavisnik.

 

Koliko imaš toliko se protegneš

Izbegavajte nošenje kartice sa sobom jer svuda može da se provuče i da se nešto kupi. Jednom nedeljno podignete novac za nedelju, odredite koliko vam je potrebno i do kraja nedelje nema dodatnog dizanja.

22 DANA PRAVOG PAKLA Bijonse podelila sa svetom svoju RIGOROZNU DIJETU koja je dovela njenu liniju do SAVRŠENSTVA nakon trudnoće!

Izbegavanje kupovine iz frustracije

Moja majka ima taj princip. Kad joj pukne film jer je ostala bez para voli da kaže - Dosta mi je da celog života budem sirotinja. Diži se, idem da puknem čekove. Istina je da je ovo katarzičan momenat za čoveka, ali i ti čekovi će doći u nekom trenutku. Istina je da sitna zadovoljstva ili kupovina željenih stvari nas učini kratkoročno srećnim, ali bolje da se obuzda poriv dok se situacija ne stabilizuje jer je ovo još jedan korak ka još većem dugu.

Da li vi umete da baratate sa novcem?

Ukupan broj glasova: 31

  • Trošim i više nego što zaradim.: 23% (7)
  • Ne mogu da uštedim, mala su mi primanja.: 42% (13)
  • Svaki dinar pažljivo pažljivo trošim.: 35% (11)

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi