So čisti šporet od zagorelog šećera: Evo kako da izgleda kao nov

Alo.rs/M.D. | Ženske priče 2020-02-22 22:50:36 2020-02-22 22:50:36

Pripremite se i počnite

Shutterstock

 

Šporet je uvek najteže očistiti. Ukapan ostacima skorele hrane, posebno karamelizovanim šećerom, čino se kao nemoguća misija.

Ali zato ići ćemo korak po korak. Navucite zaštitne rukavice. U posudu sipajte sirće i sodu bikarbonu, izazvaćemo burnu reakciju, ali sunđerom namočenim ovom smesom uklonićemo i najtvrdokornije mrlje sa ringli, ploče i rerne.

 

Ipak, ikao jaka, ova smesa neće mnogo učiniti kada su naslage zagorelog šećera u pitanju.

U ovom slučaju morate reagovati brzo, Dok je šećer još vreo pospite so u što većoj količini, a zatim ostatke očistite špatulom. 

Expand player
Pogledajte više