Smrdibuba
Shutterstock
Smrdibuba

Shutterstock

Foto: Shutterstock

S prvim hladnim danima smrdibube su u potrazi za toplim i suvim prostorima, pa ulaze u naše domove kako bi se sakrile od hladnoće i prezimele zimu.

PROČITAJTE I:

 

U kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u svaki prostor koji nije dobro izolovan, pa je prvo što treba da uradite kako biste sprečili njihov ulazak u vaš dom da popravite sva spoljna oštećenja.

 

Menta Nana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Baštovani znaju za trik sa rastvorom sode bikarbone u vodi, kojim prskaju biljke, a u narodu se veruje da smrdibube beže od mirisa belog luka i nane, pa ove namirnice treba postaviti kod ulaznih vrata, prozora i drugih mesta kroz koja dosadne bube mogu da prođu.

PREPORUČUJEMO:

 

Druga, a možda i bolja varijanta jeste da u vodu sipate nekoliko kapi eteričnog ulja nane i sa spoljašnje strane isprskaste prozore, ulazna i balkonska vrata.

Soda bikarbona

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Kad nađete smrdibubu u kući

Nikako je ne ubijajte i ne plašite, jer kada se osećaju ugroženo, smrdibube ispuštaju odvratan miris. Ne dirajte ih rukama, već uzmite papir ili rukavice, nežno ih uhvatite i izbacite napolje ili u wc šolju.

Zagoreli ručak može da se spase, a evo i način kako!

AUTOR: Stvarukusa/M.M. DATUM I VREME: 02.10.2019. 14:30 Ne bacajte hranu, postoji rešenje! Foto: Shutterstock Čak i najiskusnijim domaćicama se može desiti da im ručak zagori. Ipak, postoji način da pripremljeno jelo ne završi u kanti za smeće. Zagorelu hranu nemojte mešati, već je prebacite u drugi sud i nastavite kuvanje.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta