JAČI I SREĆNIJI Razvodite se?! Sledite ove korake i nastavite život bez posledica!

Traumatično iskustvo...

Razvod braka
Foto: Shutterstock

Razvod nakon dugogodišnjeg braka ili veze je uvek težak i važan korak u životu. Lep i korektan razvod je preduslov za zdrav ulazak u nove veze i normalan nastavak života, a ako sledite ove korake, preživeće ga bez posledica.

Svi smo mi za jak brak i normalnu porodicu, ali važno je suočiti se sa stvarnošću. Mit "...živeli su srećno do kraja života" je nastao pre mnogo vekova, kada je životni vek bio 30 do 40 godina. Svet se od tada promenio. Ljudi sve češće shvataju da je uzaludno reanimirati mrtvu vezu ili brak. 

Kako ostvariti normalan razvod i živeti dalje?

Raskid, prevara, par, svađa, loš seks, razvod
Foto: Shutterstock, ilustracija

Razvod, bez obzira da li bio sporazuman ili ne, uvek je traumatično iskustvo u životu osobe. Zbog toga je važno svesno i polako proći kroz ovaj proces:

Posledica iznenadnog i neželjenog razvoda:

1. Nesvesno se plašite ulaska u nove veze. Čini se da želite blizinu voljene osobe, ali uprkos vašim pokušajima ništa se ne događa.

2. Uprkos želji, nesvesno se plašite novih odnosa i ne dozvoljavate da vam neko novi uđe u život.

"OVAJ POSAO UZIMA DUŠU!" Potresna ispovest prostitutke! Sa 8 godina ostala siroče, silovana je i navučena na heroin!

3. Svesno se odričete veze, jasno poručujete sebi da je bolje biti sam nego pustiti nekog da vam opet slomi srce.

4. Ne možete zaboraviti svog bivšeg partnera, svi ostaili vam se čine nedostojni i apsolutno niko nije u stanju da probudi vaše interesovanje.

5. Srce vas i dalje boli, čak i ako je prošlo izvesno vreme od razvoda.

VODI BITKU OD KADA SE RODILA! Vređali su je i govorili da je najružnija devojka na svetu, a njena važna poruka nateraće vas da razmislite! (FOTO)

6.Imate osećaj da nešto nije u redu sa vama, da niste sposobni za vezu.

7. Vaše samopouzdanje je drastično opalo zbog razvoda.

8. Ako uletite u novu vezu, a da pri tome niste sasvim u svojoj glavi raščistili sa bivšim, napravićete istu grešku kao i u prvom braku.

Svađa, par, raskid, sukob, prevara, razvod
Foto: Shutterstock, ilustracija

Kako se pripremiti za novu vezu, normalan život?

1. Shavtite šta osećate prema partneru i vašem razvodu: bes, tuga, sreća, olakšanje, bol....

2. Jednostavno shvatite i živite ove emocije.

STILISTI PREPORUČUJU Izgledajte mršavije uz pomoć 12 trikova! Konačno rešenje bez gladovanja!

3. Preuzmite odgovornost za svoj deo razdora vaše veze (čak i ako je vaš partner 95% odgovoran za razvod, važno je shvatiti onih 5% jer je u njima sadržan vaš novi početak života).

4. Uvidite šta sebi prebacujete: "Nešto sa mnom nije u redu, opet sam sama..."; "Niko mi ne treba..."Razradite zašto sebi ovo govorite i šta je razlog toga što sebi prebacujete tako nešto... Morate shvatiti u čemu ste grešili kako biste nastavili dalje.

5. Oprostite, ožalite iluziju braka koji ste imali. Bez obzira koliko ste loš brak imali, budite zahvalni na tom iskustvu i dozvolite da vas isto nečemu nauči.

POTPUNO SE TRANSFORMISALA Imala je 120 kg i maštala da lepo izgleda u venčanici, a onda je samo jedno izbacila iz ishrane i ostvarila san!

6. Naučite da živite sami sa sobom, kako biste izbegli "uletanje" u novu vezu i traženje "zamene" za bivšeg.

7. Ako imate zajedničku decu, moraćete naći način da mirno preispitate sve sporazume u vezi njihovog odgoja i dogovoriti nove oblike kontakta. Ne zaboravite da ste i dalje roditelji zajedničkoj deci iako više niste u braku i dalje ćete u nekoj sferi života biti par, tj. roditeljski par.

Važno je ostvariti iskustvo, dati smisao onome što se dogodilo i živeti, spremni za nove veze, u koje ćete zahvaljujući radu na sebi ući jači i srećniji.

Raskid, prevara, par, svađa, loš seks, razvod
Foto: Shutterstock, ilustracija

BONUS VIDEO

Iscrtajte pravilno obrve i usne

 

 

5 stvari zbog kojih muškarci gube glavu! Ispunite im i zauvek su vaši!

AUTOR: Mondo/A.B. DATUM I VREME: 22.11.2019. 16:54 Padaju na ovo. Foto: Shutterstock, ilustracija Ako želite da poboljšate svoj odnos sa partnerom, verovatno vas zanima šta bi on to želeo, a stid ga je da vam kaže ili prosto ne zna kako. Terapeut za parove Ijan Tomlinson otkriva tajne.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi