Prirodne boje za uskršnja jaja: Kako do savršene deokracije uz pomoć namirnica?

Alo.rs/M.D. | Ženske priče 2020-04-05 19:35:28 2020-04-05 19:35:28

Bliži se vreme najvećeg hriščanskog praznika

Shutterstock

Kao tradicija nalaže, Uskrs se ne može zamisliti bez ofarbanih jaja. Mnoge se domaćice nadmeću u umeću i kreativnosti, a sve popularniji su recepti od prirodnih namirnica za bojenje.

U to ime, evo nekoliko trikova za boje:

Kako da dobijete crvenu boju?

Pripremite veliku količinu lukovice, sok od brusnice, cvekle, višnje i maline i držite jaja što duže u toj mešaivni.

Narandžasta

Luske smeđeg luka, šargarepa, paprika u prahu, kurkuma i kari začin daće intenzivnu narandžastu boju.

Zelena

Jaja kuvajte sa spanaćem i dobićete interesantnu zelenu nijansu.

Plava

Listovi crvenog kupusa i smrznute borovnice daće plavičastu boju.

Za ljubičstu boju

Koristite crno vino, čaj hibiskusa, borovnice i cevet ljubičice uz malo soka limuna.

Expand player
Pogledajte više