KOSA MEKA KAO SVILA Ovo ULJE čini čuda za vašu kosu! Oštećene i beživotne vlasi postaće PROŠLOST

Kada govorimo ritualima za ulepšavanje, oni koji se tiču kose zasigurno su pri vrhu liste jer samo zdrava i negovana kosa je lepa kosa.

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje, Foto: shutterstock

Ono što se neretko dogodi je da usprkos brojnim kvalitetnim kozmetičkim preparatima, naša kosa u jednom trenutku počne izgledati loše te gubi na postojanosti, što znači da je baš tada pravi trenutak za traženje odličnih rešenja iz prirode. Pročitajte OVDE koja namirnica je čist otrov za organizam.

 

Kokosovo ulje je ulje koje ima različitu primenu, sve od jela pa do beauty aspekata, a kada govorimo o kosi, definitivno se radi o preparatu koje ima blagotvorno dejstvo. Kokosovo ulje osim za lepotu, može poslužiti i kao lek za određene bolesti temena te sadrži antibakterijska svojstva koja su i više nego poželjna. Pročitajte OVDE kako da napravite najukusniji sladoled od kokosa.

Devojka spremanje lepotica kosa češalj fen
Foto: Shutterstock

Kada govorimo o sastavu ovog ulja, valja spomenuti kako obiluje masnim kiselinama, kao i antioksidativnim svojstvima koja su odlična za negu temena, a imate li problema s peruti ili preranim otpadanjem kose, kokosovo ulje odličan je saveznik u borbi protiv spomenutih nuspojava, a kako bismo vam što više približili ovo sjajno ulje, u nastavku smo izdvojili nekoliko faktora koji ga čine najboljim odabirom za vašu kosu.

kokosovo ulje
Foto: Profimedia

Imate li problema s rastom kose, odnosno želite li što pre doći do željene dužine, kokosovo ulje hrani koren te sprečava ispadanje, a kako biste postigli maksimalne rezultate, ulje je potrebno koristiti dva do tri puta nedeljno. Osim što podstiče rast kose, kokosovo ulje temeljno hrani i obnavlja kosu koja je nakon korištenja sjajna, pedantna i zdrava, a odlično je za sve tipove, i ravnu i kovrdžavu kosu.

Kosa, tuširanje, higijena, nega, kupatilo
Foto: Shutterstock

Ono što je jedna od najvećih prednosti ovog ulja je činjenica kako štiti kosu od spoljnih uticaja te stvara svojevrstan zaštitni sloj, što je odlično boravite li duže vremena pod suncem. Kokosovo ulje pronalazimo u brojnim preparatima, ali i kao zaseban proizvod pa ga možete koristiti na više načina, a najviše se preporučuje onaj prirodni čisti ekstrakt ulja. Takođe, s kokosovim uljem možete kombinovati i različite maske za kosu te ubaciti još po koji sastojak koji će imati pozitivno delovanje te vašoj kosi podariti sjajan i zdrav izgled. Pročitajte OVDE kako da spremite najukusniji rafaelo od kokosa.

 

Kokosovo ulje u čvrstom stanju
Foto: Profimedia

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi