Dodajte tokom kuvanja ovaj sastojak u vodu u kojoj kuvate jaja, bićete oduševljeni rezultatom!
Morate probati!
Skuvati jaje nije neka filozofija, zapravo je nešto što doslovce svako može da uradi u kuhinji, no kada dođe na red guljenje ljuske, stvari prestaju da budu tako jednostavne, a često se pošteno namučimo kako bi ga oljuštili, a da pritom ne skinemo pola belanceta.
PROČITAJTE I:
Naravno, čuli smo već gomilu trikova koji olakšvaju ovaj posao, ali se u praksi ispostavi da su nedelotvorni. Ipak, stručnjaci u oblasti gastronomije nakon nekoliko testova došli su do metode koja će navodno uvek upaliti! Stvar je jednostavna - u vodu u kojoj kuvate jaja dodajte malo sirćeta!
Razmera bi trebalo da bude otprilike jedna kašika na četiri šoljice vode, a preporuka je da korististi obično belo sirće, nikako vinsko ili jabukovo.
PREPORUČUJEMO:
Sa naučne strane ovo je lako objasniti - sirće može da otopi kalcijum-karbonat od kog je sačinjena ljuska jajeta. Tako će se ljuska stanjiti, a samim tim se i daleko lakše ljuštiti.
Ovaj test pokazao je i da potapanje jaja u ledenu vodu odmah nakon što su skuvana, može da pomogne.
Pecite paprike iako živite u gradu! Uz samo par koraka imaćete savršenu zimnicu
AUTOR: Alo.rs/M.M. DATUM I VREME: 10.09.2019. 14:00 Bilo da ste se odlučili za vikend s prijateljima u prirodi ili da odete kod rođaka na selo, nipošto nemojte paliti vatru na terasi, makar ove zime ostali bez ajvara. Foto: Shutterstock Pre nekoliko godina, na Novom Beogradu, u bloku 44, izbio je požar.
BONUS VIDEO:
Alo analiza otkriva koliko dece ćete imati