Frizura za Novu godinu
Shutterstock
Frizura za Novu godinu

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Cimet i med za sunce u kosi

Cimet i med za sunce u kosi

Shutterstock

Cimet i med za sunce u kosi, Foto: Shutterstock

Sigurno su med i cimet jedan od najboljih načina u procesu prirodnog posvetljivanja kose. Pomešajte dve kašike meda sa kašikom cimeta i maslinovog ulja. Ostavite da odstoji oko pola sata pa nanesite na kosu, napravite punđu i stavite kesu ili kapu za tuširanje kako bi imalo bolji efekat. Ostavite na glavi još minimum četiri sata ili čak i preko noći pa isperite.

Čaj od kamilice ne samo za piće

Čaj od kamilice ne samo za piće

Shutterstock

Čaj od kamilice ne samo za piće, Foto: Shutterstock

Čaj je izvrstan i za tretmane za kosu. Pripremite jak čaj od sušenih cvetova i ostavite da se malo prohladi. Prelijte time kosu i ostavite da se kosa prirodno osuši, pa isperite šamponom.

Moćni limunov sok

Pomešajte kašiku soka od limuna na litar i po vode. Za jači efekat stavite tri kašike soka od limuna i dve šolje vode a po želji možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja limuna.

Jabukovo sirće za sjaj

Jabukovo sirće za sjaj

Shutterstock

Jabukovo sirće za sjaj, Foto: Shutterstock

Osim što doprinosi sjaju kose, ima odličan učinak i u posvetljivanju kose. Pomešajte pola šolje jabukovog sirćeta sa pola šolje destilovane vode. Poprskajte po kosi, ostavite da deluje oko pola sata pa isperite.

Višenamenska soda bikarbona

Višenamenska soda bikarbona

Shutterstock

Višenamenska soda bikarbona, Foto: Shutterstock

Osim što se koristi u domaćinstvu, sodu bikarbonu možete koristiti i za negu kose i to u dve promene. Pomešajte trećinu šolje sode s malo tople vode tako da dobijete pastu. Nanesite je na kosu i ostavite da deluje 15 minuta. Drugi način je da pomešate šolju sode bikarbone s tri kašike tropostotnog hidrogena. Nanesite na kosu i neka deluje od pola sata do sat, ne duže.

Kao na moru

Kao na moru

Shutterstock

Kao na moru, Foto: Shutterstock

Poznato je da kad se vratite sa mora kosa vam postane nekoliko nijansi svetlija. Za to je zaslužna morska so i nema potrebe da u kući imate flašicu morske vode u šteku. Kako biste i van letnje sezone postigli svetliji izgled, pomešajte kašiku morske soli s pole šolje tople vode i pustite da se so otopi. Nanesite na kosu i ostavite da deluje 20 minuta pa isperite.

PROČITAJTE JOŠ: