NAŠ NUTRICIONISTA DAJE RECEPT ZA BRZO MRŠAVLJENE Samo jedna kašika OVOG ZAČINA košta 2 dinara, a TOPI SALO neverovatnom brzinom!

Brzo i zdravo.

Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana
Foto: Shutterstock, ilustracija

Kim je jedna od namirnica koje se najčešće pominju u ovom kontekstu, pa mnogi tvrde da je čaj pripremljen sa tim začinom napitak koji čudesno topi masne naslage. Kako bi proverili koliko u tome ima istine ili je sve ipak običan mit, upitali smo i nutricionistu. Pogledajte OVDE kako izgleda vikend dijeta.

 

"Kim, cimet, čili, đumbir... i drugi začini imaju mnogo benefita na opšte zdravlje i svakako treba da čine deo balansirane ishrane. Nažalost, niti jedan od njih nema dejstvo magične pilule od koje ćemo izgubiti masne naslage", započinje dijetetičar-nutricionista Tanja Olajdžija, dodajući da kimu ipak treba dati šansu.

"Kim ima jako antimikrobno, antiupalno i antioksidativno dejstvo. On može biti od pomoći pre svega za dobru funkciju digestivnog trakta - na način što će olakšati varenje, smanjiti nadutost i grčeve. Ipak, osim toga, prijatno iznenađenje jeste da su pojedina eksperimentalna istraživanja zaista ukazala na vezu konzumiranja kima i smanjenja masnih naslaga", kaže Olajdžija, koja nam je objasnila i zašto je to tako. Pogledajte OVDE kako izgleda prolećna dijeta koju žene obožavaju.

"To se objašnjava visokim sadržajem fitosterola , kao i osobinom da kod jedne grupe ljudi smanjuje apetit. Kod druge grupe pak deluje stimulativno na apetit. Čini se da kao i u većini slučajeva nemamo jedinstven odgovor, te je preporuka da isprobate kim i vidite kako vama prija. Svakako ćete na taj način uneti vredne materije i nesumnjivo olakšati proces varenja (u te svrhe naročito je učinkovit čaj od kima)", savetuje Tanja. Pogledajte OVDE kako seme lana utiče na naš organizam.

Semenke kima Kim
Foto: Profimedia

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi