CEO ŽIVOT PRAVITE GREŠKU Ruska doktorka upozorava: Ovo voće goji više od mesa!

Ko bi rekao...

Lubenica Devojka jede lubenicu
Foto: Shutterstock

Ruska doktorka Zuhra Pavlova nedavno je otkrila istinu o voću i njegovim benefitima koje ima po ljudsko telo.

 

"Globalizacija nam je omogućila da stalno imamo na dohvat ruke razno voće i povrće. Bobičasto voće uvozi se sa raznih strana sveta. Tako jedemo šta želimo i kada želimo. Ali, priroda se ne može prevariti - bobičasto voće će dati najveću korist telu samo onda kada sezonski stiže kod nas. Što znači, ako jedete kupine u decembru - ništa od zdravlja", piše ruska doktorka, pa napominje da voće i povrće koje se veštački uzgaja, nema ni polovinu onih korisnih svojtava koje ima tokom sezone.

OVAKO ODRŽAVA VITKU LINIJU Ovo je omiljeni doručak Jelene Đoković i malog Stefana!

Nikako nemojte držati hranu u kutiji za sladoled, opasno je po zdravlje a evo i zašto!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 19.08.2019. 10:40 - 19.08.2019. 12:00 Greška... Srce vas zaboli na samu pomisao da ona velika, praktična ambalaža od sladoleda završi u kanti jer je zgodna za odlaganje hrane u frižider ili zamrzivač? Saznajte zašto to ne bi trebalo da radite.

"Ljudi misle da su lubenica, jabuka i bobičasto voće samo voda sa "vitaminima". U međuvremenu oni na takvoj "vodi" dobiju popriličan broj kilograma. Imam pacijente koji su kilograme dobijali dok su jeli samo lubenicu", piše Zuhra.

DA LI JE BEZBEDNO? Mnoge žene odlažu menstruaciju, a mi otkrivamo da li je to dobro za vaše zdravlje!

"Morate znati jednu stvar: voće je puno fruktoze. Višak fruktoze, posebno na prazan stomak, dovešće do masne degenaracije jetre. Takođe, fruktoza doprinosi razvoju gojaznosti, izaziva imunitet na hormon masnog tkiva leptina i na hormon insulin pankreasa. To zauzvrat dovodi do stalnog povećanja apetita.To je začarani krug", zaključuje.

 

Autor ovog teksta je Zuhra Pavlova, endokrinolog na Univerzitetskoj bolnici u Moskvi. Ne lažite sebe!

Jabuka, Jabuke
Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Kako napraviti unikatnu masku za telefon

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi