Jelena Đoković
EPA/SEBASTIEN NOGIER
Jelena Đoković, savet, stori

Printscreen Instagram

Jelena Đoković, Foto: Printscreen Instagram

Ljudi kada bi znali sva moćna lekovita svojstva soka od celera, on bi bio prepoznatljiv kao čudesna superhrana. Celer ima neverovatnu sposobnost da utiče na poboljšanje skoro svih vrsta zdravstvenih problema. Upravo zbog toga je i Jelena Đoković na svom Instagramu postavila fotografiju sa porukom da revolucija zdravlja počinje baš sa ovim sveže ceđenim sokom od celera.

PROČITAJTE I:

 

Sok od celera treba piti na prazan želudac

Celer je zaista koristan u rešavavanju hroničnnih bolesti.

Sok celera je najsnažniji kada ga pijete bez drugih dodataka. Iako je sjajno konzumirati druge zelene sokove ili sokove od povrća i dodavati predmete poput kelja, peršuna ili jabuka, pijte te mešane sokove odvojeno. Ove mešavine utiču drugačije, te je najbolje piti ​čisti sok od celera uzet na prazan stomak. Ako ujutro prvo popijete sok od celera, on će takođe ojačati vašu probavu hrane koju jedete ostatak dana.

Jelena Đoković

EPA/GEORGIOS KEFALAS

 Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS

Uklanja sve vrste upala

Sok celera odiše snažnim protivupalnim svojstvima. To znači da je veoma koristan za ljude koji pate od hroničnih i misterioznih bolesti, uključujući stanja koja su označena kao "autoimuna".

Hashimotov tireoiditis, reumatoidni artritis (RA), fibromijalgija, mialgični encefalomijelitis / sindrom hroničnog umora (ME / CFS), lajmska bolest, migrene, vrtoglavica, celijakija, sindrom iritabilnog creva (IBS), dijabetes, psorijaza, ekcemi, akne, lupus, Guillain-Barreov sindrom, sarkoidoza, Rainaudov sindrom, Menierova bolest, gastroezofagealna refluksna bolest (GERD), gihta, bursitis, natezanje, crevni grč , distanca, refluks kiseline, vrtoglavica, zatvor, sindrom nemirnih nogu, trnce, ukočenost - svi ovi simptomi i bolesti su i dalje velika misterija.

CELER, POVRĆE, ŠEJK,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Njihovi istinski uzroci još nisu poznati medicinskim istraživanjima i nauci.

Celer je savršen za uklanjanje upala, uključujući neproduktivne bakterije i viruse.

Soli celera ubijaju viruse i bakterije

Celer sadrži mnoštvo neotkrivenih mineralnih soli koje zajedno deluju kao antiseptik. Kada ove moćne mineralne soli stupe u kontakt sa virusima i bakterijama kao što su Streptococcus; i drugi patogeni - uzročnici problema odgovorni za hroničnu bolest - soli počinju da razgrađuju ćelijske membrane patogena, na kraju ih ubijajući i uništavajući.

PREPORUČUJEMO:

 

Celer u sebi sadrži prirodni natrijum i on pomaže u stabilizaciji krvnog pritiska, smanjujući ga kada je previsok, a gore kada je prenizak. Takođe, on neće dehidrirati vaše organe - umesto toga, on će loše i opasne soli koje su toksične i koje su nagomilane lošom ishranom, izvući iz vašeg tela. 

Ako patite od stanja štitne žlezde, obratite pažnju: celer ima sposobnost čišćenja štitnjače od toksina i pojačava proizvodnju hormona štitnjače T3. 

Jelena Đoković

Instagram: jelenadjokovicndf

Jelena Đoković, Foto: Instagram: jelenadjokovicndf

Celer balansira crevnu floru

Još jedan bitan razlog zašto je dobro piti sok od celera. On jača hlorovodoničnu kiselinu u vašim crevima! Hlorovodonična kiselina je zadužena za varenje i održavanje probavnog sistema.

Ne treba da buni reč „kiselina“ i misliti „loše“, želudačne kiseline, uključujući hlorovodoničnu kiselinu. U pitanju su kritične, korisne kiseline, a ne treba brkati sa postojanjem kiselog probavnog sistema, što štetno deluje na zdravlje.

Recept za sok od celera

Sastojci:

- 1 veza celera

Uputstva:

Isperite celer i prociedite ga kroz sokovnik. Pijte odmah za najbolje rezultate.

Alternativno, celer možete sitno naseckati i mešati u mikseru velike brzine dok ne postane glatko. Dobro procedite i pijte odmah.

Ako imate naviku da spavate sa zavezanom kosom, evo zašto to NIKAKO ne bi trebalo da radite!

AUTOR: Index/M.M. DATUM I VREME: 02.08.2019. 11:02 Najčešće se pre spavanja kosa veže u visoki rep ili punđu, a to može dovesti do raznih oštećenja Foto: Profimedia Kada govorimo o devojkama duge kose, možemo ih lako podeliti u dve grupe: one koje spavaju s puštenom kosom i one koje vežu kosu pre spavanja.

 

BONUS VIDEO:

Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?