VEĆINA DEVOJAKA PRAVI VELIKU GREŠKU Ako imate naviku da spavate sa zavezanom kosom, evo zašto to NIKAKO ne bi trebalo da radite!

Najčešće se pre spavanja kosa veže u visoki rep ili punđu, a to može dovesti do raznih oštećenja

Spavanje San
Foto: Profimedia

Kada govorimo o devojkama duge kose, možemo ih lako podeliti u dve grupe: one koje spavaju s puštenom kosom i one koje vežu kosu pre spavanja.

I jedne i druge razumemo, jer udobno je nakon dugog dana pustiti kosu i opustiti teme napeto zbog kose koja je bila vezana celog dana. Isto tako, posebno leti, ako imate veoma dugu kosu ponekad može biti nemoguće da zaspite ako je ne vežete. Ipak, čini se kako vezivanjem kose pre spavanja kosu možete značajno oštetiti a da toga niste ni svesni.

 

Trakcijska alopecija i stanjivanje kose

Naime, čini se kako takvim vezanjem kose možete uzrokovati stanje zvano trakcijska alopecija. Do nje dolazi najčešće zbog zatezanja kose, pletenja kose ili pak tretiranja kose agresivnim hemikalijama.

Budući da je ipak najčešće uzrokuje vezanje kose, trakcijska alopecija se manifestira na području zalistaka, što je i logično jer upravo se kosa s tog područja najviše steže i povlači kada želite vezati visoki čvrsti rep ili punđu.

2 KAŠIKE DNEVNO I NAJGORE BOLESTI SE POVLAČE Poznati ruski naučnik otkriva recept za prirodni lek, a evo kako ga možete napraviti i sami!

Kosa, nega, glava, frizura, sede dlake, sede vlasi
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Osim do alopecije, učestalo vezanje kose može dovesti i do značajnog stanjivanja vlasi kose. Do stanjivanja pak dolazi zbog neprestanog povlačenja kose kako biste je dovoljno stegnuli u čvrst rep ili punđu koju želite. Vlasi kose oslabiće između ostalog i zbog trenja između mašne za kosu i jastuka što može dovesti i do pojave ispucale kose, ali ne na vrhovima nego na sredini vlasi.

 

Vreme za promene

Ako često nosite visoki rep ili punđu i primetili ste da vam se kosa stanjila, posebno na području zalistaka, vreme je da uvedete neke promene. Na primer, kosu češće nosite opuštenu, posebno dok spavate. Razmislite i o promeni šampona, regeneratora i maske za kosu i pokušajte da pronađete proizvode koji će ojačati vašu kosu.

SVAKA ŽENA MORA DA GA IMA Ukoliko patite o GENITALNIH INFEKCIJA, ovaj čaj će zauvek rešiti vaše probleme

Kosa, stil, frizura, šnala
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Ako ipak ne želite da odustanete od vezanja kose pre spavanja ili ako ne možete zaspati ako vam kosa nije vezana, barem izbegavajte visoki čvrsti rep i punđu.

 

Pokušajte, na primer, da vežete niski, opušteniji rep. S njim vam kosa neće leteti na sve stane i neće vam smetati, a neće biti jako vezana, što će njoj odgovarati. Možete je uplesti i u labavu pletenicu.

NE KOCKAJTE SE SA ZDRAVLJEM! Većina ljudi u Srbiji jede OVAKAV DŽEM, ali kada čujete koliko je to OPASNO, odmah ćete prestati to da radite!

Ako ste pak tip koji veže punđu na vrhu glave pre spavanja, pokušajte i nju da vežete opuštenije kako bi se kosa što manje lomila.

Kosa, lokne, frizura, šminka, lepota, žena, devojka
 Foto: Shutterstock, ilustracija

 

BONUS VIDEO:

Recept za američku pitu s višnjama

 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi