Prirodni tretmani protiv najvećeg izazivača bolesti želuca

alo.rs | Ženske priče 2019-12-09 15:21:49 2019-12-09 15:21:49

Smatra se najvećim neprijateljem tog organa.

Shutterstock

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, tom bakterijom je zaražena gotovo polovina čovečanstva, a njeno prisustvo često izaziva i ozbiljnije probleme!

Određene supstance u darovima prirode mogu zaustaviti dalje delovanje i širenje heliko bakterije, ali je ne mogu u potpunosti ukloniti. Kombinacija sa lekovima koje je odredio lekar daće najbolje rezultate, a redovna primena date terapije dovešće do ozdravljenja pacijenta.

Evo nekoliko prirodnih tretmana koji će vam pomoći u borbi protiv ove uporne bakterije.

Mleko i kurkuma

Mleko sa dodatkom kurkume u prahu može se konzumirati kao deo terapije protiv heliko bakterije, a posebno je značajno protivupalno dejstvo elementa kurkumina. Zahvaljujući kurkuminu, taj začin ima prepoznatljivu žutu boju i efikasno deluje protiv infekcije i njenog uzročnika.

U čašu toplog mleka dodajte kašičicu finog praha kurkume, promešajte da se sastojci sjedine i dobijeni napitak popijte odmah.

Pijte svakodnevno po jednu čašu narednih nedelju dana.

Sok od sirovog kupusa

Sok od sirovog kupusa se odavno u našem narodu koristi za tretiranje peptičkog ulcera, a njegov pozitivan efekat je neosporan kod svakog oblika infekcije koju izaziva heliko bakterija.

Izblendajte 300 g seckanog kupusa sa dve osrednje šargarepe i dve jabuke srednje veličine i svaki dan popijte tako pripremljen napitak.

Med

Sirov med ima antibakterijsko delovanje i može se primeniti kao sredstvo u borbi protiv mikroorganizma kao što je heliko bakterija. Mnogi ga nazivaju prirodnim antibiotikom.

Svaki dan pojedite jednu ili dve kašike kvalitetnog meda. Možete uzimati med samostalno ili ga razrediti u čaju, mleku ili domaćem, sveže ceđenom voćnom soku.

Etarsko ulje limunove trave

Etarsko ulje limunove trave sadrži esencijalne minerale i vitamine, a provereno deluje i protiv uporne heliko bakterije. Uspešno ublažava mnoge simptome poput bolova u predelu abdomena i upale.
Pomešajte nekoliko kapi etarskog ulja na bazi limunove trave sa kašikom kokosovog ulja. Namažite smešu na stomak i isperite je nakon pola sata delovanja. Ponavljati dva puta dnevno.

Izdanci brokolija

Izdanci brokolija su prirodno sredstvo za borbu protiv heliko bakterije koje preporučuju mnogi medicinski stručnjaci. Komponenta poznata kao sulforafan nalazi se u izdancima brokolija, a značajna je jer ublažava upalu sluzokože želuca, kao i mnoge prateće simptome infekcije. Sprečava dalju kolonizaciju bakterije, a istovremeno sprečava i nastanak raka.

Nekoliko kašičica izdanaka možete dodavati u sendviče, salate ili musli sa probiotskim jogurtom.

Sok od ananasa

Sok od ananasa odlično deluje pri tretiranju heliko bakterije i ublažavanja simptoma infekcije. Plod ananasa i elementi koji se u njemu nalaze poboljšavaju protok krvi kroz digestivni trakt, olakšavaju varenje i smanjuju rizik od nastanka raka.

Svakodnevno popijte po jednu čašu soka, a konzumirajte ga polako, u malim gutljajima.

Dijeta

Promenite svakodnevnu ishranu i ubrzajte oporavak. Sveže voće i povrće karakteriše visok procenat vitamina i minerala, kao i obilje lako svarljivih vlakana. U vlaknastu hranu se takođe ubrajaju mahunarke, orašasti plodovi i produkti od integralnog brašna. Obezbedite sebi kvalitetne proteine i omega-3 masne kiseline koje postoje u ribi.
Uključite prirodne probiotike u svakodnevni jelovnik, koji će pojačati dejstvo tretmana kojeg se pridržavate. Konzumirajte jogurt, kefir i fermentisani kombuha čaj, koji obiluju korisnim probiotskim bakterijama. Svaki dan popijte po čašu kvalitetnog crnog vina, a izbacite pića koja sadrže kofein.

 

 

Expand player
Pogledajte više