Proširene vene
Shutterstock
Proširene vene

Shutterstock

Foto: Shutterstock

One mogu biti unutrašnje i u tom slučaju nisu vidljive, ali izazivaju osećaj težine i bolove u nogama. Mogu biti i površinske i u tom slučaju osim zdravstvenog, predstavljaju i estetki problem. Upoodmaklom stadijumu ove bolesti može doći i do otvorenih rana na nogama.

Tup, pulsirajući bol i otečene noge često su pojava koja je gotovo neraskidivo povezana sa proširenim venama. Uz redovnu upotrebu ovih obloga smanjuju se ili potpuno rešavaju problemi proširenih vena.

Obloge od jabukovog sirćeta

Kada gvorimo o poboljšanju cirkulacije, od koristi će vam biti interna konzumacija jabukovog sirćeta. Jednostavno pomešajte 2 kašičice sirćeta sa čašom vode i pijte ovo dva puta dnevno.

Pored toga, možete napraviti i jednostavnu oblogu za vene od jabukovog sirćeta. Samo potopite gazu u sirće i stavite na problematično mesto. Osavite da deluje do pola sata pa isperite.

Sirće

promo

Obloge od zelenog paradajza

Prvi način je najjednostavniji i podrazumeva da nabavite i operete nekoliko zelenih paradajza i isečete ih na kriške. Te kriške zatim nanesite na upaljene čvorove vena na nogama ili rasporedite na noge. Da bi sve stajalo na svom mestu, pričvrstite elastičnim zavojem. Držite ovako dok ne počne da vas pecka, pa onda isperite.

Drugi način da upotrebite obloge za vene od zelenog paradajza jeste delotvorniji, jer podrazumeva kombinaciju sa jabukovim sirćetom te tako imate prednosti od oba ova tretmana.

Za ovu oblogu potrebno vam je 5 zelenih paradajza, 1 čaša jabukovog sirćeta i jedna staklena tegla.

PROČITAJTE JOŠ: