UMOR I ZNOJENJE SU SAMO NEKI OD SIMPTOMA Ovo su prvi znaci akutne leukemije zbog kojih ODMAH morate da se javite vašem lekaru!

Umor, umor i umor!

Siniša Mihajlović
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Nakon što je proslavljeni fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović izašao pred italijanske novinare i saopštio tešku vest da boluje od leukemije, mnogi su se odmah pitali da li je u pitanju akutna ili hronična leukemija.

Nezvanično, radi se o akutnoj leukemiji koju je primetio kada je osetio slabost koju je isprve pripisao nekom virusu. Posle detaljnih testova shvatili su da se radi o leukemiji.

https://www.alo.rs/sport/fudbal/u-napad-od-prvog-trenutka-kao-sto-si-obecao/241054/vest

 

- Plakao sam danima. Život vam prolazi pred očima u tim trenucima. Ali, poštujem bolest i suočiću se sa njom hrabro. Gledaću je u oči, kao što sam uvek i radio. Ne mogu da dočekam da odem u bolnicu i da počnem borbu. Bolest je agresivna, ali je pobediva. Objasnio sam to i svojim igračima. Bilo je suza i dok sam njima govorio situaciju - rekao je na konferenciji za novinare.

IZBEGNITE RIZIK OD POJAVE RAKA KOŽE Zaboravite na crvenilo i alergiju! Ovo je najbolja zaštita od štetnog infracrvenog zračenja!

Siniša Mihajlović
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Akutna leukemija za razliku od hronične napreduje brzo i progresivno, a ukoliko se sa lečenjem ne počne na vreme, maligne ćelije se dele jako brzo.

Najčešći simptom su povećanje broja belih krvnih zrnaca u perifernoj krvi i povećanje mase leukocita u organizmu. Međutim, česte infekcije i umor koji ne nestaje ni nakon perioda odmora mogu se smatrati simptomom zbog kog obavezno treba da se obratite lekaru.

POBEDITE ANEMIJU I OČISTITE VAŠE TELO OD OTROVA Redovnom konzumacijom OVOG sastojka, spasićete sebi ŽIVOT! Štiti jetru, poboljšava cirkulaciju i sprečava TROMBOZU!

Ukoliko se umor javlja uz kratak dah, bledilo kože, znojenje tokom noći, blago povišenu temperaturu koja ne prolazi, odmah idite i uradite pregled krvne slike.

Ne smeju se zanemariti ni modrice, bol u kostima i zglobovima, posekotine i povrede koje sporo zarastaju, a pod kožom se mogu videti i sićušne crvene tačkice.

DOBRO PREGLEDAJTE SVOJE TELO Pogledajte pažljivo OVA 2 MLADEŽA! Ako ih imate, možda bolujete od RAKA!

Siniša Mihajlović
Foto: EPA Giorgio Benvenuti

- Zamor, temperatura, slabost odmah nastaju jer se uvećava leukemijska masa. Potom mogu infekcije i krvarenja. Generalno, jedno potpuno opšte stanje organizma treba da bude alarmantno i da vas odmah odvede kod doktora. Doktor će naložiti pregled krvne slike i ako je neophodno dalje testiranje kako bi se utvrdilo o čemu se radi - kažu iz Kliničkog Centra Srbije za "Telegraf".

Da hroničan, a posebno iznenadni umor ne smete ignorisati svedoči Sinišina izjava o brzini kojom leukemija napreduje.

POSLUŠAJTE VAŠE TELO Ako se prekomerno znojite moguće da bolujete od ove OPAKE bolesti!

- Moj otac je umro od raka, pa sam redovno odlazio na testove. Da nisam bio na testu, simptomi se ne bi pokazali još godinu dana. Niko od nas ne bi trebalo da misli da je nepobediv. Svi mislimo da se to neće dogoditi baš meni, ali kada se dogodi, onda je to baš jak udarac. Onda se samo nadate da ste sve predvideli na vreme, jer postoji velika razlika da li to otkrijete posle dva meseca ili posle godine - rekao je Mihajlović, spreman i motivisan da vodi još jednu veliku bitku.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi