UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE ZARAŽENIH KORONOM Ovo je pravo lice užasa, koji su sve češće javljaju kod obolelih

Zapalenje se obično pojavljuje posle nekoliko nedelja od infekcije

korona, prsti
korona, prsti, Foto: Printscrean

Sve češći simptom koji prijavljuju oboleli od kovida-19 jesu promene koži, kao i otekline na prstima. Crvene i ljubičasti plikovi obično se javljaju u periodu od četiri nedelje nakon infekcije koronom, a ispostavilo se i da temperatura utiče na njihovu pojavu.

korona
korona, Foto: pcpress.rs

"Postoji grupa pacijenata kod kojih, kada obole od kovida, dolazi do zapaljenja u nožnim prstima, koji postaju crveni i otečeni, a na kraju dobiju i ljubičastu boju. U većini slučajeva to traje oko 15 dana, ali imamo i slučajeve gde ovi simptomi traju po mesec ili dva", izjavio je dr Ester Friman.

korona
Foto: printscreen

Tim istraživača "COVID Symptom Study" anketirao je 12.000 ljudi koji su imali osipe na koži (uključujući i ove promene na prstima ruku i nogu), kako bi utvrdili da li je reč o još jednom simptomu kovida19. Ispitanici su im poslali fotografije, a evo kako izgledaju prsti osoba obolelih od kovida-19...

korona
 Foto: printscreen

Takozvani "kovid prsti na rukama i nogama" spadaju u sve češći simptom zaraze korona virusom. Obično se javlja kod dece i mladih osoba sa nekim hroničnim oboljenjem, a kako je već rečeno, primećeno je da se manifestijue tek nakon nekoliko nedelja od infekcije korona virusom.

Ispitanici gorenavedene studije dodali su i da ove kvržice i prokene na koži mogu biti bolne, ali da najčešće ne svrbe, kao i da često izazivaju perutanje površinskih slojeva kože...

Više o sličnim temama nađite OVDE!

Povezane vesti