Ova žitaricu blokira razvoj ćelija raka!
Dovoljno je jednom nedeljno da je jedete!
Korisne supstance koje sadrži ova žitarica pomažu u čišćenju krvnih sudova, u razgradnji masnih naslaga i poboljšava celokupnog zdravlje organizma. Nedavnim istraživanjem je dokazano da je vrlo korisna i u prevenciji raka
Onkolog Majk Hajmem tvrdi da je heljda najmoćnija namirnica koju možemo da uvrstimo u ishranu. Postoji mnogo pozitivnih strana ove žitarice, a doktor izdvaja 6 najznačajnihih benefita:
Lečenje virusa i jačanje imuniteta
Helja je već decenijama vrlo popularna u tradicionalnoj medicini, a njene lekovite strane je priznala i savremena medicina, pa se tako ona preporučuje kod prehlada i virusa. Heljda napada patogene i bakterije, uništava ih, a ujedno i pomaže u jačanju imunog sistema.
DA LI STE PROIZVODE OD HELJDE UVRSTILI U ISHRANU?
Čisti i jača krvne sudove
Leči anemiju
Heljda je bogata gvožđem, pa se preporučuje osobama koje pate od anemije. Redovna upotreba heljde nadoknadiće taj nedostatak.
Pomoć u mršavljenju
Odavno se heljda koristi kao glavna namirnica u raznim programima ishrane i dijetama. Ona je ukusna i niskokalorična namirnica. Bogata je mkroelemenktima koji pomažu da se brže zasitite. Sprečava napade gladi, ali i smanjuje želju za slatkišima.
Preporučuje se trudnicama
Ova žitarica sadrži visok sadržaj folne kiseline, koja je posebno neophodna za zdravlje trudnica i fetusa, jer pospešuje hematopoezu i čini telo otpornijim na negativne efekte okruženja.
Smanjuje rizik od raka