UNIŠTAVA ZDRAVLJE Osim neugodne buke koja ometa san ukućana, ova pojava je i glavni krivac UBRZANOG STARENJA!

Hrkanje je verovatno jedna od najneprijatnijih stvari koja remeti mir svih u porodici.

Hrkanje
Foto: Shutterstock

Studija objavljena u časopisu Sleep (Spavanje) pokazuje da poremećaj disanja pri spavanju, kao što je apneja, može ubrzati starenje.

Hrkanje je jedan od uobičajenih pokazatelja zdravstvenih tegoba, prenosi portal MSN. Studija je pokazala da poremećaj disanja u snu može da ubrza starenje tela hrkača za 215 dana.

"Biološko doba ljudi ne mora da odgovara njihovoj hronološkom dobu", kaže Xiaoyu Li, vođa studije i naučnica u Školi za javno zdravlje u Bostonu.

POSLUŠAJTE VAŠE TELO Ako se prekomerno znojite moguće da bolujete od ove OPAKE bolesti!

 

Naši podaci pružaju biološke dokaze o nastanku negativnih fizioloških i zdravstvenih učinaka ako se poremećaj disanja pri spavanju ne leči.

Za potrebe studije naučnici su analizirali zdravstveno stanje 622 odrasle osobe, njihovo spavanje i metilaciju DNK.

OVIH DANA NE MOŽEMO DA ŽIVIMO OD KRVOLOČNIH NAPASTI Otkriveno zašto ujed komaraca jako svrbi! Mogu da izazovu OZBILJNU BOLEST!

DNK Analiza DNK
Foto: Shutterstock

Rezultati su pokazali da su žene sklonije bržem biološkom starenju od muškaraca ako pate od poremećaja disanja pri spavanju. Međutim, autori studije napominju da je u tom smislu potrebna dodatna studija.

"Često se smatra da su žene manje izložene zdravstvenim tegobama povezanim s hrkanjem, ali naša studija dala je drugačije rezultate", kaže Li.

TREBA JE IZBEGAVATI U ŠIROKOM LUKU Hrana koja vam ubija želju za seksom! Ovih par namirnica NIKAKO nemojte konzumirati!

San, spavanje, košmari, noćna mora, sanovnik
Foto: Shutterstock, ilustracija

Naučnici sugerišu da je potrebno sprovesti još jedno istraživanje kojim bi se utvrdilo može li lečenje poremećaja disanja pri spavanju da smanji epigenetsko ubrzano starenje.

OBNOVLJEN IMUNITET ZA 15 SEKUNDI Ako osećate da vam se zdravlje pogoršava, obavezno probajte OVU metodu oporavka!

Do danas poremećaji disanja pri spavanju uobičajeno se ne dijagnostifikuju niti se leče. Međutim, ako nauka utvrdi na koji način poremećaj disanja pri spavanju utiče na starenje moći će se usredotočiti na otkriće intervencija koje bi moglo da pomogne produženju života.

SKIDA MASNE NASLAGE, POMAŽE KOD ALERGIJA Smuti od PARADAJZA, prebogat vitaminima, a evo zašto SVAKO JUTRO treba da ga PIJETE!

Svoj rad autori studije predstavliće u junu 2019. godine na 33. godišnjem skupu Saveza profesionalnih društava za spavanje u San Antoniju.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi