telefon, devojka, san, mobilni, spavanje,
Shutterstock, ilustracija
telefon, devojka, san, mobilni, spavanje, raskid

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Da se punjenje mobilnog telefona u blizini kreveta nikako ne preporučuje, dokazala je i tragedija koja se dogodila u Kazahstanu. 14-godišnju devojčicu je to, nažalost, koštalo života.

PROČITAJTE I:

 

Kako javljaju ruske agencije, nesrećna tinejdžerka je iznad kreveta preko noći ostavila mobilni na punjaču, a ujutru su je roditelji pronašli bez znakova života.

Iako još nije i službeno potvrđeno, pretpostavlja se da je devojčica umrla od strujnog udara. Nije objavljena informacija o proizvođaču pametnog telefona koji je devojčica posedovala.

telefon, poruke, dopisivanje, žena, devojka, muvanje

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Ostavljati punjač u utičnici nije dobra ideja

Na žalost, dogodila se još jedna tragedija sa smrtnim posledicama koju su uzrokavali punjači mobilnih telefona. Dvogodišnja devojčica iz Indije umrla je nakon što je stavila u usta punjač koji je ostao u utičnici.

PREPORUČUJEMO:

 

Iako su je hitno prevezli u bolnicu, nije bilo pomoći. Stradala je od električnog udara, a prema objavljenim informacijama problem je bio u punjaču s olovnim vrhom.

Zaštitna folija za mobilni telefon

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Takođe, ne treba zanemariti i činjenicu da najveći broj kućnih požara izazivaju punjači ostavljeni u utičnici, a može i da vam poveća potrošnju struje.

 

Trošak koji napravi sam punjač ostavljen u utičnici nije veliki, ali ipak postoji. Procenjuje se da ova praksa troši 1,2 vata na dan.

Žena je doživela infarkt samo dan nakon lekarskog pregleda, jer nije uradila ovo!

AUTOR: 24sata.hr/M.M. DATUM I VREME: 23.09.2019. 14:00 - 23.09.2019. 14:32 Samo jedan dan nakon lekarskog pregleda, na kojemu je sve bilo u redu, 63-godišnja žena doživela je srčani udar Foto: Shutterstock Samo jedan dan nakon lekarskog pregleda, na kojemu je sve bilo u redu, 63-godišnja žena doživela je srčani udar.

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji