"ZLATNI NEKTAR" IPAK NIJE DOBAR ZA SVAKOG Med je dokazano lekovit, ali evo ko ga ni u ludilu ne sme koristiti

Crvene fleke, perutanje i osip mogu se iznenada pojaviti na licu

saće
Foto: Shutterstock

Med je jedna od namirnica koja se često nalazi u brojnim domaćim receptima za negu. "Zlatni nektar" provereno blagotvorno deluje na naš organizam, štiti od prehlada, jača imunitet, potpomaže varenje, ali da li je mudro stavljati ga na lice?

Med se često koristi u maskama za uklanjnje "mrtve" kože sa lica, problem sa kojim se gotovo svako od nas suočava u u zimskom periodu.

Med i njegovi derivati - saće i propolis - zaista se široko koriste u kozmetici i nude pomoć za suvu, usahlu i oštećenu. Međutim, postoji jedan problem, ova namirnica se smatra visoko alergenom, zbog čega se ne preporučuje svima.

"Med je kontraindikovan za astmatičare i nikako ne bi trebalo da ga koriste u preventivi od prehlada i drugih zapaljenskih procesa", objašnjava ruska kozmetičarka Venera Kajredinova.

"Spoljna upotreba meda nije ništa manje sigurna - naravno, ako govorimo o prirodnoj kozmetici ili domaćim receptima. Nanošenje na kožu može dovesti do ozbiljnih alergija - čak i ako ih ranije niste imali. Crvene fleke, perutanje i osip mogu se iznenada pojaviti na licu, što je znak da svakako treba da odustanete od tretmana", kaže Kajredinova.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi