ŠTA AKO "ZAKAČITE" KORONU I GRIP U ISTO VREME? Lekari UPOZORAVAJU na JEZIVE POSLEDICE!

Telo oslabi i postanete ranjiviji pa veoma lako možete dobiti drugu infekciju

Virusi i bakterije  obaraju s nogu
Foto: Shutterstock

"Sigurno se istovremeno možete zaraziti i gripom i koronavirusom što ima katastrofalne posledice za imuni sistem", navodi floridski lekar porodične medicine Edrijen Berouz.

- Kada se zarazite gripom i drugim respiratornim virusima, telo oslabi i postanete ranjiviji pa veoma lako možete dobiti drugu infekciju - pojasnila je direktorka organizacije "Stanford Health Communication Initiative" Sima Jasmin.

DA LI STE SKLONI VIRUSNIM INFEKCIJAMA?

Ukupan broj glasova: 60

  • Da: 50% (30)
  • Ne: 50% (30)

Dvostruka zaraza mogla bi da uzrokuje ozbiljne dugotrajne posledice svih sistema organa, ali još je prerano da bi se to tačno utvrdilo s obzirom da lekari i dalje ne znaju dovoljno o koronavirusu i njegovim posledicama, a nema dovoljno podataka o ljudima koji su se istovremeno zarazili koronom i gripom.

korona
Foto: Shutterstock

Simptomi oba virusa su povišena temperatura, vrtoglavica, umor, upaljeno grlo, bolovi u mišićima, nedostatak vazduha i curenje nosa. Za razliku od gripa kovid može da izazove i gubitak čula mirisa i ukusa. Oko polovine prenosa zaraze dogodi se između ljudi koji nemaju nikakve simptome, poručuju iz Američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Vise o ovoj temi saznajte OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi