Orah, med, limun
Shutterstock
Orah, med, limun

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Neka vam ove jeseni orasi obavezno budu pri ruci. Prava su riznica zdravlja, puna antioksidanata i hranljivih materija. Naberite ih još danas, u jeku sezone. Od ove hranljive namirnice možete napraviti remek dela u kuhinji, ali i lekove koji će čuvati vaše zdravlje cele godine.

PROČITAJTE I:

 

Orasi u medu za bolju plodnost i potenciju

Orah je prirodni afrodizijak sadrži vitamine B1 i B2 koji telu daju energiju, i vitalne elemente koji su bitni za razvoj polnih žlezdi. Bogat je cinkom, koji je važan za normalnu seksualnu aktivnost i rad prostate.

Ima pojačano delovanje u kombinaciji sa medom, koji takođe obiluje materijama važnim za muško reproduktivno zdravlje. Dokazano je da ni jedan farmaceutski preparat se ne može meriti sa ovom kombinacijom po delotvornosti.

Trudnica Trudnoća

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U jednakim omerima pomešajte mlevene orahe sa kestenovim medom i jedite tri kašike mešavine, 3 puta na dan.

Da bi se postigli željeni efekti, kura treba trajati najmanje 20 do 30 dana. Ova mešavina je delotvorna i kod visokog krvnog pritiska i glavobolje.

Mešavina protiv anemije

Ovom smesom pobedite anemiju i iscrpljenost. Pripremite smesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mlevenih oraha i jednog limuna. Sve dobro izmešajte i uzimajte jednu čajnu kašičicu svaka tri do četiri sata.

Orahovo mleko protiv čira na želudcu

Orahovo mleko je lek koji pospešuje zarastanje čireva na želudcu. Za pripremu mleka prelijte 20 grama samlevenih oraha sa dva decilitra ključajuće vode.

Dobro promućkajte, procedite i dodajte veliku kašiku meda. Pre svakog obroka uzimajte pet do šest malih kašičica orahovog mleka.

PREPORUČUJEMO:

 

Zeleni orasi za štitnu žlezdu

Mladi zeleni orasi bogati su glavnim gradivnim elementima hormona štitne žlezde - jodom i tirozinom. U kliničkim ispitivanjima je potvrđeno da ulje zelenog oraha značajno povećava nivo tiroksina.

Ovaj recept od zelenih oraha jako je popularan u lečenju hipotireoze prirodnim putem. U jednakom omeru pomešajte mlevene zelene orahe (veličine lešnjaka), s medom. Ostavite na tamnom mestu 30 dana. Uzimajte jednu čajnu kašičicu dnevno.

Orah, orasi

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Tradicionalna ruska tinktura protiv svih vrsta tumora

Usitnite 150 grama korena valerijane, 50 grama muskatnog oraščića i 50 grama pupoljaka breze, prelijte sa pola litre votke ili rakije te dodajte 150 grama celih ljuski zelenih oraha.

Pustite da odstoji deset dana na tamnom mestu. Uzimajte 15 kapi tinkture u 1 dcl vode, tri puta dnevno, pola sata pre obroka.

Recept za prekrivanje mrlja kod vitiliga

Naberite zelene orahe neposredno pre zrenja. Premažite mrlje unutrašnjim delom ljuske oraha. Tri dana mažite isto mesto sokom te nastojte to mesto ne ispirati vodom. Zelene orahe možete i zamrznuti i sačuvati ih do iduće sezone.

Čaj od mladog lišća oraha za čišćenje krvi

Čaj od mladih listova oraha primenjuje se kao sredstvo za čišćenje krvi. Izvrsno je sredstvo i protiv kožnih oboljenja, šećerne bolesti i žutice, hemeroida, parazita, kostobolje, a zbog niskog udela natrijuma preporučuje se i bubrežnim bolesnicima.

Lišće je nakon branja potrebno osušiti. Pripremite čaj na sledeći način: dve velike kašike osušenog lišća prelijte sa dva dcl hladne vode i kuvajte pet minuta. Ostavite poklopljeno petnaest minuta te procedite. Dnevno možete piti dve do tri šoljice.

Žena, čaj, kafa, prehlada, zdravlje, imunitet

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Oblozi od resa oraha protiv krvarenja

Dve šake resa prelijte sa litrom ključajuće vode i ostavite deset minuta. Ovaj losion možete koristiti za obloge protiv krvarenja, hemeroide te za vaginalno ispiranje.

Prah za jačanje organizma i zaceljivanje rana

Sameljite osušeni zeleni plod oraha. Za jačanje organizma, dezinfekciju i zaceljivanje rana uzimajte dve male kašičice praha u tečnosti. Za spoljne obloge pomešajte četiri male kašičice u čaju od hajdučke trave i nanesite na ranu.

devojka, moda, stil, lepota, žena, izgled, jesen, dopisivanje

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Sirup od svežih mladih listova za zdravu kožu

Natopite jednaku težinu listova i alkohola i ostavite da odstoji 48 sati. Dodajte toliko meda da dobijete gusti sirup. Uzimajte jednu veliku kašiku pre obroka.

Užasavajuća istina sa farme pilića koja stoji iza ukusnih obroka iz fast fuda! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

AUTOR: Express.hr/M.M. DATUM I VREME: 04.10.2019. 13:01 Tajni snimci, nastali na tri farme u Engleskoj koje snabdevaju fast food diva takođe pokazuju mlade piliće bačene u kante nakon što su ubijeni, a razlog je što su proglašeni bolesnima i presporo rastu Foto: Shutterstock Piletina koja se uzgaja isključivo za prehranu u fast food restoranima pronađena je užasnim životnim uslovima - udareni u vrat, paralizovani i deformisani, piše Independent.

 

BONUS VIDEO:

Saznajte za 2 minuta da li ćete se ikad udati!