OD NJEGA MOŽETE DA UMRETE Kada čujete koliko ovaj napitak ugrožava vaše zdravlje, neće vam pasti na pamet da ikada više popijete!

Vodite računa, ugrožavate vaše zdravlje

Piće, energgetsko piće, umor, učenje, stres
Foto: Shutterstock, ilustracija

Napitak koji mnogi uzimaju kao prvu pomoć protiv umora može ozbiljno da ugrozi zdravlje organizma. Mnogi smatraju da je ovaj napitak bezazlen, ali istraživanja pokazuju da je jedan od okidača ozbiljnih fizičkih i psihičkih oboljenja.

 

Energetska pića sadrže velike količine šećera, 4 puta više kofeina od kafe, vitamine, minerale i stimulanse koji nisu hranljivi. Velika količina kofeina i šećera može ozbiljno da podigne krvni pritisak i ugrozi zdravlje srca.

NAGLE PROMENE VREMENA SU OPASNE PO ŽIVOT! Stručnjaci upozoravaju: Hronični bolesnici osetiće najviše tegobe, a u četvrtak sledi pravi šok!

Par, raskid, tuga, depresija, svađa
Foto: Shutterstock, ilustracija

Istraživanja potvrđuju da ova pića dovode do gojaznosti, nesanice, bolova u stomaku, iritacije crijeva i ozbiljno oštećenje bubrega. Ako se piju u velikim količinama ugrožavaju psihičko stanje, pa se javlja agresivnost, velika osetljivost na stres i anksioznost.

 

Britanska agencija za regulisanje standarda hrane propisuje kao dozvoljenu dnevnu dozu kofeina manje od 400 mg, a samo malo energetsko piće od 250 ml ima 80 mg.

DA LI SKIDATE GRUDNJAK PRE SPAVANJA? Stručnjaci imaju svoj stav o tome, a vi prosudite sami da li je to zdravo ili ne!

 

Istraživači ističu da postoji dovoljan broj dokaza da energetska pića negativno utiču na zdravlje, a posebnu pažnju treba da obrate roditelji jer su ovi napici lako dostupni deci.

Ova biljka je prirodno rešenje za ženske probleme, osteoporozu, artritis i kožna oboljenja!

AUTOR: Stil/A.K. DATUM I VREME: 02.09.2019. 09:30 Koristi se i u kozmetičke svrhe, jer može da podstakne rast kose i noktiju, a pozitivan uticaj ima i na izgled kože. Foto: Shutterstock, ilustracija Žuti noćurak ima veliki broj benefita za organizam, pa ne čudi što se decenijama unazad koristi u svrhu lečenja mnogih bolesti.

 

BONUS VIDEO:

Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi