Dijeta, mršavljenje, debljina, ishrana
Shutterstock, ilustracija
Dijeta

Profimedia

Foto: Profimedia

Mind dijeta kombinacija je različitih dijeta i dozvoljava konzumaciju isključivo zdrave hrane. To uključuje hranu poput ribe, graška i orašastih plodova, ali ponekad se možete nagraditi i s čašom vina.

PROČITAJTE JOŠ:

KONAČNO REŠENA NEDOUMICA! Evo KOLIKO uskršnjih jaja DNEVNO SMETE da pojedete! Nutricionista dao NEOČEKIVAN ODGOVOR!

DONEĆE VAM SREĆU Ovo treba da uradite čim se PROBUDITE na Uskrs! Običaji koji se poštuju DVA MILENIJUMA

SLIKA KOJA JE ZAPALILA TVITER! Pogledajte kako zapravo izgledaju ženske grudi! Ovako nešto nikada niste videli do sada! (FOTO)

 

Kada je reč o mind dijeti važno je da potpuno izbegavate nezdravu hranu. U to spada brza hrana, crveno meso i slatkiši, odnosno svi uzročnici visokog krvnog pritiska i dugotrajnog začepljenja arterija masnoćama.

Povrće

shutterstock

Povrće, Foto: shutterstock

Za međuobroke kada vas uhvati glad, mind dijeta preporučuje posluživanje orašastih plodova i čaše vina koja stimuliše cirkulaciju.

Možete jesti ove namirnice: povrće, bobičasto voće, celovita zrna, ribu, grašak, maslinovo ulje, vino, orašaste plodove.

Post, posna hrana, riba, salata

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Istraživači medicinskog centra Rush u Čikagu, otkrili su u studiji kako Mind dijeta snižava rizik od srčanog udara, pa čak i sprečava Alchajmerovu bolest. Prema istraživačima, mozak će vam biti gotovo osam godina mlađi, ako integrirate ovu vrstu ishrane u svoj svakodnevni život. Osim što ćete izgledati bolje, bolje ćete se i osećati, a uz sve to bićete i pametniji.

.