"RODITELJI NE DOPUŠTAJU DECI DA ODRASTU!" Evo koje greške najčešće pravimo u vaspitavanju dece!

Dete mora samo da se suoči sa problemima. Ukoliko ga stalno štitite ono nikada neće znati šta je odgovornost.

Škola, đaci, deca
 Foto: Shutterstock

Deca moraju da odrastu, ali roditelji toga često nisu svesni. Da li ste i vi u kategoriji onih koji previše štite svoje mališane, ne puštajući ih da snose posledice za svoje ponašanje? Ukoliko jeste, vreme je da to ispravite, jer mališanima samo pravite medveđu uslugu.

 

Elen Rouz , autorka nekoliko knjiga o vaspitanju dece, upozorava da ako je vaše dete previše zaštićeno, ne ispunjava svoje obaveze, jer vi uvek za njega podmećete leđa, ono neće naučiti da bude odgovorno niti će razviti osećaj za to šta je važno u životu.

"STATUSNI SIMBOL KOJI NEMA VEZE SA DECOM!" Proslave rođandana pretvaramo u SVADBE, a kada čujete koliki se budžeti izdvajaju za to, pašćete na pod!

porodica, deca, sreća
 Foto: Shutterstock, ilustracija

"Deca moraju da vide vašu razočaranost jer nisu nešto dobro uradili i važno je da znaju da očekujete da to isprave", kaže ona.

 

"Mnogi roditelji ne dopuštaju deci da odrastu. Ne dopuštaju im da preuzmu odgovornost za svoje ponašanje i nauče šta znači biti samostalan i imati samokontrolu. Kada imate dete od osam, devet godina koje ne može da izađe na kraj sa tim da nije uvek sve po njegovom i da neće uvek dobiti ono šta želi, morate da shvatite da ste vi kao roditelj takođe krivi za takvo ponašanje", završava autorka.

Sigurno niste znali da većinu gena nasleđujemo BAŠ OD NJE, a ne od mame i tate!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 06.08.2019. 11:24 Naučnici tvrde kako od mamine majke možemo da nasledimo kako temperament, tako i ukuse i emocije Foto: Shutterstock, ilustracija Većina gena koje nasledimo dolazi od bake sa majčine strane, otkrili su naučnici.

 

BONUS VIDEO:

Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi