Biljka kazu jača imunitet, leči prehladu, snižava pritisak, a najbolje je uzimati na ovaj način

magazinnovosti/alo.rs/S.Ć. | Ženske priče 2021-01-27 17:18:56 2021-01-27 17:18:56

Kuzu se može naći i u obliku biljnog čaja u kojem se često kombinuje s raznim drugim lekovitim biljkama, poput cimeta, đumbira

pixbay

Ova biljka ima veliki učinak kod lečenja prehlada ako se počne uzimati već kod pojave prvih simptoma, pomaže kod problema sa spavanjem, jača imunitet.

Ova biljka stigla je u Sjedinjene Države iz Japana 1876.g . da bi stvarala brz hlad i stabilizovala tlo. Ono što je karakteristično za ovu biljku je to što raste veoma brzo, do 30 cm svakog dana, nepredvidljivo i brzo obrasta drveće, bandere i zgrade.

Kuzu je verovatno najjednostavnije uzimati u obliku tableta ili kapsula koje obično sadrže 10 mg ekstrata, što je oko 5 gr korena biljke. Cvetovi se takože mogu korisititi u terapeutske svrhe, kao čaj. Čaj se priprema tako što se u 2 dl vrele vode stavi pola kašike svežih cvetova, ostavi da odstoji 5 minuta i zatim se procedi. Kuzu sadrži glikozde, sterole i izoflavone koji imaju svojstva slična estrogenu i pokazali su se učinkoviti u lečenju alkoholizma.

Kuzu se često koristi kao lek za bolesti srca, krvih sudova i povišenog krvnog pritiska. Naime, flavonoidi iz ove biljke pospešuje cirkulaciju u krvnim sudovima sudova, te smanjuje potrebu srca za kiseonikom.

Koren biljke kuzu može se kupiti i osušen, a njegova dodatna prednost je to što sadrži više flavonoida rastvorivih u vodi koji se obično izgube u procesu proizvodnje skroba. Kuzu se može naći i u obliku biljnog čaja u kojem se često kombinuje s raznim drugim lekovitim biljkama, poput cimeta, đumbira.

Expand player
Pogledajte više