EPOHALNO OTKRIĆE NUTRICIONISTA Možete da smršate, jedući slatkiše i paste, samo promenite ovu sitnicu

Dobra vest je da postoji situacija u kojoj smete prevariti dijetu, a da ne požalite

rolat, desert, slatkiši
Foto: shutterstock

Svaka dijeta podrazumeva odricanje od određene vrste hrane, naročito kaloričnih ugljenih hidrata i masnoća koji najviše debljaju. Dobra vest je da postoji situacija u kojoj smete prevariti dijetu, a da ne požalite, odnosno da ne pokvarite proces mršavljenja.

Ugljenih hidrata i masnoća, poput peciva, bele testenine, sladoleda i maslaca, ne morate se u potpunosti odreći ako ste na dijeti. Naime, postoji određeno vreme u toku dana kada se smete počastiti omiljenom hranom, a da vam to ne utiče na mršavljenje. Samo pripazite na to da ne "zgrešite" svaki dan.

DA SE ODRIČETE OMILJENOG JELA ZBOG LINIJE?

Ukupan broj glasova: 135

  • Da! Vrlo često!: 50% (68)
  • Nema šanse!: 50% (67)

Naime, najbolje vreme da jedete ovu hranu jeste tokom doručka, dok masnoće neće naškoditi vašoj liniji ako ih konzumirate u 10 časova ujutru. Na taj način organizam ima dovoljno vremena da tokom dana potroši sve unesene kalorije.

Ako želite da smršate, dobro je da obroke jedete u određeno doba dana. Doručak bi trebalo da uvek jedete najkasnije sat vremena nakon buđenja, ručak otprilike četiri i po sata posle, a nekoliko sati nakon toga večeru.

Pasta sa povrćem
Foto: Shutterstock

Ako pravite prevelike pauze između obroka, bićete gladni, a što ste gladniji, to su veće šanse da prevarite dijetu i pojedete nešto nezdravo i kalorično.

Pazite i da večeru uvek jedete najmanje tri sata pre odlaska na spavanje, kako u krevet ne biste išli sa želucem punim nesvarene hrane.

Više vesti o sličnim temama nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi