Supa od 52 glavice belog luka i đumbira: Podiže imunitet i štiti od virusa
Prirodni antibiotik
Radi se o supi od 52 glavice belog luka koja pomaže u zaštiti od virusa i bakterija te u jačanju imuniteta. Ne zovu beli luk bez razloga prirodnim antibiotikom.
Sastojci:
26 glavice belog luka (neoljušteno)
26 glavice belog luka (oljušteno)
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike organskog maslaca
1/2 kašičice kajenskog bibera u prahu
1/2 šoljice svežeg đumbira
2 i 1/4 šoljice narezanog luka
1 i 1/2 kašike sveže naseckane majčine dušice
1/2 šoljice kokosovog mleka
3 i 1/2 šoljice organskog povrća
4 kriške limuna
morska so
biber
Priprema:
Dok sve pripremate, uključite rernu da se zagreje na 170 stepeni. Potom posložite 26 neoljušćena čena belog luka u stakleni podložak za pečenje. Dodajte dve kašike maslinovog ulja i posolite. Prekrijte to folijom pa pecite dok luk ne poprimi zlatno smeđu boju i bude mekan - oko 45 minuta. Nakon toga ga ostavite da se malo ohladi pa svaki stisnite vrhovima prstiju da svi izađu iz ljuske.
U loncu otopite maslac, na srednje jakoj temperaturi, pa dodajte luk, timijan, đumbir i kajenski biber te dinstajte oko šest minuta dok luk ne postane proziran.
U to ubacite pečeni luk i 26 glavice sirovog. Dinstajte još oko tri minuta. Potom dodajte povrće, stavite poklopac i dinstajte dok luk ne bude mekan, oko 20 minuta.
Zatim sve izmiksajte u blenderu dok smesa ne bude glatka pa istresite u lonac. Dodajte kokosovo mleko, još malo posolite i pobiberite te kratko prokuvajte. Pre jela dodajte sok od limuna u tanjir (po tanjiru ide otprilike od četvrtine limuna), prenosi healthadore.com.