Supa od 52 glavice belog luka i đumbira: Podiže imunitet i štiti od virusa

Alo.rs/M.D./24sata.hr | Ženske priče 2020-02-08 14:07:59 2020-02-08 14:07:59

Prirodni antibiotik

Shutterstock

 

Radi se o supi od 52 glavice belog luka koja pomaže u zaštiti od virusa i bakterija te u jačanju imuniteta. Ne zovu beli luk bez razloga prirodnim antibiotikom.

Sastojci:

26 glavice belog luka (neoljušteno)

26 glavice belog luka (oljušteno)

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike organskog maslaca

1/2 kašičice kajenskog bibera u prahu

1/2 šoljice svežeg đumbira

2 i 1/4 šoljice narezanog luka

1 i 1/2 kašike sveže naseckane majčine dušice

1/2 šoljice kokosovog mleka

3 i 1/2 šoljice organskog povrća

4 kriške limuna

morska so

biber

Priprema:

Dok sve pripremate, uključite rernu da se zagreje na 170 stepeni. Potom posložite 26 neoljušćena čena belog luka u stakleni podložak za pečenje. Dodajte dve kašike maslinovog ulja i posolite. Prekrijte to folijom pa pecite dok luk ne poprimi zlatno smeđu boju i bude mekan - oko 45 minuta. Nakon toga ga ostavite da se malo ohladi pa svaki stisnite vrhovima prstiju da svi izađu iz ljuske.

U loncu otopite maslac, na srednje jakoj temperaturi, pa dodajte luk, timijan, đumbir i kajenski biber te dinstajte oko šest minuta dok luk ne postane proziran.

U to ubacite pečeni luk i 26 glavice sirovog. Dinstajte još oko tri minuta. Potom dodajte povrće, stavite poklopac i dinstajte dok luk ne bude mekan, oko 20 minuta.

Zatim sve izmiksajte u blenderu dok smesa ne bude glatka pa istresite u lonac. Dodajte kokosovo mleko, još malo posolite i pobiberite te kratko prokuvajte. Pre jela dodajte sok od limuna u tanjir (po tanjiru ide otprilike od četvrtine limuna), prenosi healthadore.com.

 

Expand player
Pogledajte više