BRZ I ZDRAV RUČAK Rižoto kao iz restorana za samo 15 minuta (RECEPT)
Možete ga poslužiti kao predjelo, glavno jelo ili prilog.

Ako ste se pitali kako da spremite rižoto koji će biti sočan i ukusan kao što je onaj koji ste pre par dana jeli u prestižnom restoranu, imamo odgovor za vas, a on glasi - Ništa lakše!
Sve što vam je potrebno je pirinač, vegeta, voda i malo ulja!

Pripremite ga na sledeći način:
U dublji teflonski tiganj ili šerpu koja neće lako zagoreti ugrejte malo ulja, dovoljno je da pokrije dno. Potom željenu količinu pirinča operite, ocedite i propržite 2-3 minuta. Između ostalog, prženje pomaže da ne dođe do lepljenja zrna zbog viška skroba.
U drugu šerpu sipajte vodu i vegetu (količina vegete zavisi od količine vode i pirinča koju ste pripremili, na 1l vode je dovoljno da stavite jednu i po kašičicu vegete, ali ako volite slanije može i više).
Kada proključa, dodajte prethodno proprženi pirinač i kuvajte tačno 15 minuta. Procedite i servirajte.
Pirinač će tokom kuvanja upiti aromu vegete, a u tragovima će se zadržati i sastojci.
Možete ga poslužiti kao predjelo, glavno jelo ili prilog.

Ukoliko vam je sam rižoto isuvuše lagan:
-Na ulju u kom ste pržili pirinač prodinstajte blago začinjeno povrće sa piletinom, ili pečurke, pa sve pomešajte sa gotovim rižotom
-Ispržite piletinu u sitnijim komadima, pa kada bude gotovo u to sipajte pavlaku za kuvanje i sačejate da bude gotovo uz stalno mešanje. Na kraju u to dodajte spremljeni rižoto. Ovo će biti kaloričniji obrok koji će zadovoljiti svakog gurmana, a opet je zravije od testenine ili drugih priloga.

-
Monte kolač, tako jednostavan za napraviti!
25.02.2021. 09:00 -
Domaći burek, ukus koji nećete dobiti u pekari!
25.02.2021. 09:00 -
Kocke od makarona, ovo morate probati
25.02.2021. 09:30 -
Bela nutela, bez šećera - krem koji će deci postati najdraži!
25.02.2021. 09:32
Povezane vesti
-
-
-
Slatkiš bez jaja i pečenja: brza poslastica koju ćete obožavati (RECEPT)
07.12.2019. 16:00 -
-