TRADICIONALNI KOLAČ IZ BOSANSKE KUHINJE Recept za savršeno mekane i sočne tulumbe, slatkoća koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Ako volite urmašice uz kafu kao desert posle ručka i za iznenadne goste, predlažemo da napravite urmašice sa čokoladom.

Tulumbe
 Foto: Shutterstock

Sastojci za testo :

brašno 300 g

ulje 100 ml

voda 450 m

so malo

prašak za pecivo 1 kesica

jajeta 4

 

za sirup :

- šećer 700 g

- voda 700 ml

- limun 1

LISNATA MAGIJA SA DVA UKUSA Šam rolne prelivene vanil kremom, fantazija ukusa koja nikog ne ostavlja ravnodušnim!

Orah, med, limun
Foto: Shutterstock

Kako pripremiti:

Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašiice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati. Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom. Smesu sipati u špric, pa istiskivati tulumbe u pleh, obložen papirom za pečenje.

 

Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Smanjivati temperaturu (do 150 stepeni), ali u toku pečenja ne otvarati rernu.

Pečene tulumbe poređati u pleh i zaliti sirupom.

CEO SVET ZAPOČINJE DAN SA NJOM Danas je Internacionalni dan kafe, koja je odmah posle vode na listi omiljenih napitaka! (RECEPT)

Sirup: Šećer i vodu kuvati, kad provri, još 10-ak minuta. Dodati i sok od jednog limuna. Tople tulumbe preliti toplim sirupom. Ostaviti da upiju i da se ohlade.

Uživajte u ukusu!

Napravite Tri leće kolač koji svi vole! Za pripremu vam ne treba puno vremena, a deca ga obožavaju!

AUTOR: Kodex/M.M. DATUM I VREME: 26.09.2019. 08:25 Tri leće, odnosno "Tri mleka" (Tres Leches) kolač koji, smatra se, vodi iz Latinske Amerike.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi