Praznični kolač od samo 3 sastojka za kojim je Internet poludeo!

Net.hr/A.K. | Ženske priče 2019-01-12 08:03:48 2019-01-12 08:03:48

Jedna štedljiva majka je na Fejsbuku podelila jednsotavan recept za praznični kolač koji je postao viralan.

Screenshoot Instagram

Ionako ćete se istrošiti za praznike dok pokupujete sve poklone, ukrase, lampice, namirnice… Ne trebaju vam još i skupi kolači.

PROČITAJTE JOŠ:

 

S kalupom ili bez

"Tako su fini! Hrskavi su i tope se u ustima. Bolje da prestanem da ih jedem jer neće ništa ostati ukućanima”, napisala je jedna mama na Fejsbuku. Osim što je otkrila da je koristila samo tri sastojka, objasnila je i kako je dobila ovaj zanimljiv oblik.

"Izrezala sam ih na pravougaonike kada su bili napola pečeni u rerni, a zatim sam ih izbola kašikom da izgledaju malo više fensi”, napisala je mama. Ovakve kolačiće moguće je napraviti i uz pomoć kalupa, ali onda ih oblikujte pre stavljanja na pečenje.

"Ako ih želite izrezati kalupima za keksiće, samo dodajte četvrtinu šoljice brašna kako vam se ne bi previše širili u rerni", savetovala je.

Najbolje od svega je to što vam za ovaj recept ne treba ni mikser da biste pomešali sastojke, tako da ga može napraviti i dete.

Sastojci:

250 grama maslaca
2 šolje brašna
3/4 šoljice šećera

Priprema:

Stavite šećer i brašno u posudu zajedno s malim kockicama hladnog maslaca. Rukama promešajte sastojke dok ne poprime teksturu mokrog peska. Smesu premestite u četvrtastu tepsiju i nežno je rukama rasporedite, pa poravnajte valjkom ili čašom. Pecite na 160 Celzijusa 20 minuta, a onda izvadite tepsiju i nožem isecite na pravugaonik. Vratite u rernu još osam minuta dok testo ne poprimi zlatnu nijansu.

 

Expand player
Pogledajte više